Followers

giovedì 1 ottobre 2009

Verza con costine di maiale(Varza cu coaste de porc)


Ingredienti per 6 persone: 1kg di costine di maiale, 1 verza di circa 1 kg, 1 cipolla, 1 peperone rosso,1 scatola di pomodori, sale, pepe

Preparazione: le costine si tagliano pezzi piccoli, si lavano e si mettono a bollire in una pentola con 2 l di  acqua. Nel frattempo si trita la cipolla e il peperone e si mette da parte. La verza si taglia a striscioline. Dopo circa 1 ora  si mette anche la verza  e si fa bollire per ancora 30 minuti. Si mette sale e pepe a piacere. In una padella con un po di olio si fa soffriggere la cipolla con il peperone per 4-5 minuti. Passati 30 minuti si mette il soffritto di cipolla e peperone dentro la pentola e anche il pomodoro. Si fa cuocere ancora per 15 minuti e la nostra verza e pronta. Si puo accompagnare con la  polenta....

Ingrediente ptr 6 persoane: 1 kg de coaste de porc, 1kg de varza, 1 ceapa, 1 ardei rosu,1 cutie de rosii in bulion, sare, piper

Preparare: coastele se taie bucati mici, se spala bine si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Intre timp tocam marunt ceapa si ardeiul si il dam deoparte. Taiem si varza fideluta. Dupa circa o ora, cand carnea este fiarta se adauga si varza, si se fierbe inca 30 de minute. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Intr-o tigaie cu putin ulei calim ceapa si ardeiul 5 minute. Adaugam compozitia impreuna cu rosiile si mai fierbem 15 minute. Dupa 15 minute varza noastra e gata...se serveste cu mamaliguta...pofta buna

Nessun commento:

il mio banner:

Create your own banner at mybannermaker.com!