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lunedì 8 febbraio 2010

Sarmale cu orez ( involtini di verza con riso)






Ingredienti: foglie di verza( mettiamo la verza in acqua calda per far uscire le foglie senza romperle), 150g riso, 50g funghi, 1 cipolla,300ml passata di pomodoro, sale, pepe
 
Cipolla si trita fine e si fa soffriggere in una padella con poco olio per 5 minuti, dopodiché si mette il riso, lavato prima
 
e anche i funghi( io ho messo funghi trifolati)
 
sale, pepe e si mescola bene il composto
 
si lascia cuocere tutto per circa 5 minuti.
 
Nel frattempo prepariamo le foglie di verza, quelle intere per fare involtini e le altre le tagliamo fine per fare un letto nella nostra pirofila.
 
prendiamo  una foglia di verza, se e troppo grande la facciamo metà, e mettiamo un cucchiaio del nostro composto. Arrotoliamo bene e continuiamo cosi fino quando abbiamo finito i nostri ingredienti.
 
In una pirofila mettiamo la verza tagliata dopodiché mettiamo i nostri involtini(si possono fare anche 2 strati).
In Romania questi involtini si mettono in una pirofila che si chiama" vas roman"
  Messi tutti involtini versiamo anche la passata di pomodoro e riempiamo di acqua. Copriamo e mettiamo nel formo caldo per 60 minuti a 160°.

 
Ingrediente: foi de varza( acra sau dulce), 150 g orez, 50 g ciuperci,  1 ceapa, 300 ml suc de rosii, sare, piper

preparare: se toaca ceapa marunt si se prajeste in tigaia cu putin ulei. Se adauga orezul si ciupercile(din conserva), sare, piper si se amesteca totul bine. Se lasa sa fiarba circa 5 minute. Intre timp pregatim foile de varza.....cele bune le lasam pentru sarmale .....cele mai rupte le tocam fideluta si le asezam pe fundul vasului....
Luam o foaie de varza( daca e prea mare o dam pe jumatate) si punem o ligura din compozitia noastra dupa care rulam sarmaua. Continuam asa pana cand terminam ingredientele. Intr-un vas de lut asezam un strat de varza dupa care incepem sa asezam sarmalele. Adaugam sosul de rosii si completam cu apa( cat sa le acopere). Acoperim cu capacul si bagam la cuptorul incins la 160° pentru circa 60 minute(daca varza e acra se lasa mai mult).





6 commenti:

Daniela Addario ha detto...

Alina, dau la schimb friptura de vitel... si iau sarmalutele din farfurioara... Vai ce foame mi s-a facut, as minca sarmalute de post, dar cu varza murata, dar astea doar mama le face...
O saptamina buna si... pupici !

maria mihalache ha detto...

Sunt delicioase.....mai ales preparate in vas roman.La fel de mult imi plac si ardeii umpluti cu orez.
O zi si o saptamana buna!

boscodina ha detto...

ce gustos arata.. nu-i asa ca nu ma ingras daca le mananc pe toate? :)

Federica Simoni ha detto...

questi involtini devono essere deliziosi!! un bel piatto unico! complimenti!

Daniela Addario ha detto...

Alina, un premiu te asteapta la mine... Pupici si o zi buna !

Betty ha detto...

deliziosi questi involtini, bravissima!

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