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sabato 20 febbraio 2010

Tavalita


L'impasto: 35 g zucchero, 70 g margarina, 2 uova, 2 cucchiai miele, 200 ml latte, 1 bustina di lievito per dolci, 400g farina

Glassa: 200 g zucchero a velo, 200g margarina, 100 ml latte, 10 ml essenza di rum, 2 cucchiai di cacao, 100g cocco e 100g mandorle tritate

Mescoliamo tutti ingredienti bene e mettiamo il nostro impasto in una teglia con carta da forno a cuocere per 25-30 minuti a 150-160°. La lasciamo raffredare dopodiché la tagliamo quadrettini.

Nel frattempo prepariamo la glassa con zucchero, margarina, latte, cacao e essenza di rum. Mescoliamo tutti ingredienti e lasciamo bollire un po. Togliamo il pentolino dal fuoco e mettiamo dentro i quadrettini dopodiche gli passiamo nel cocco e mandorle tritate.

Ingrediente
Blat: 35 g zahar, 70 g margarina, 2 oua, 2 linguri miere, 200ml lapte, 1 praf de copt, 400 g farina
Glazura: 200g zahar, 200 g margarina, 100ml lapte, esenta de rom, 2 linguri de cacao, 100g cocos si 100 g migdale macinate

Blatul: se amesteca toate ingredientele si se pune  intr-o tava unsa si tapetata. Se coace 25 min la 150°-160° dupa care se raceste si se taie patratele.
Glazura: intr-o craticioara se amesteca toate ingredientele si se pune la fiert pana da in clocot. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca 2 minute. Dupa 2 minute se iau patratelele si cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura apoi prin nuca de cocos sau migdale( eu am facut jumatate cu cocos si jumatate cu migdale)

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