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lunedì 31 maggio 2010

Il menu:


Come vi avevo promesso vi faccio vedere il menu:

uova ripiene
 
peperone ripieno con crema di formaggio
pomodorini ripieni di formaggio
involtini di prosciutto con insalata russa
bocconcini di melone con prosciutto crudo


arista di maiale al forno con patate

e la torta:




sabato 29 maggio 2010

Auguri e buon compleanno a mio marito

Allora siccome domani e il compleanno del mio "iubi" volevo farli una sorpresa con questo piccolo post.....però io l'ho metto oggi perchè domani sono sicura che non ho tempo....



Oggi non è semplicemente il tuo compleanno  ma l'inizio di un anno nuovo che ti auguro sia ricco di gioie e felicità. Tu meriti molto e davanti a te ci sono tanti successi che ti aspettano a braccia aperte e che ti auguro tu possa raggiungere al più presto posibile. Non pensare che gli anni passano velocemente ma goditi questo giorno come se durasse un eternità.
Un anno in più ....qualche capello bianco in più...non disperare....ci sono io che ti amo sempre di più!!!
Auguri anche da parte di Ale
al mio papà che con la mia mamma mi ha fatto venire al mondo, mi fa crescere, mi parla,mi insegna tante cose, mi coccola come nessuno saprebbe fare...
grazie per il tutto l'amore che mi hai dato e mi dai....grazie di esistere...ti amo tantissimo

Auguri e buon compleanno da  parte di tutti quelli che  ti amano.....
Ti dedico questa canzone che ti piace tanto:

Il menu ve l'ho faccio sapere la settimana prossima....un bacio a tutti e buona domenica

mercoledì 26 maggio 2010

Sformatini di pasta al formaggio( Paste cu branza la cuptor)







300gr. di pipette rigate

50gr. di formaggio pizzocherino
50gr. di gorgonzola
50gr. di mascarpone
100gr. di parmigiano grattugiato
50gr. di burro
sale


Ridurre a piccoli filetti i tre formaggi e poi unire 50gr. di parmigiano grattugiato. Mettere il burro in una terrina e farlo fondere a fiamma bassa.


Fate lessare le conchiglie in acqua salata, scolandole quando sono ancora al dente visto che poi dovranno andare in forno e altrimenti potrebbero ammorbidirsi troppo.




Utilizzate 3 piccole teglie, tonde o quadrate, che comunque siano una monoporzione, suddividete la pasta in 3 parti uguali e poi versatevi sopra il burro fuso e i formaggi.

Mescolare bene e poi porre le piccole pirofile in forno preriscaldato a 200° per circa una decina di minuti.




Controllate spesso il forno e tirate fuori le piccole pirofile quando il formaggio si sarà ben fuso, stando attenti che la parte superiore di pasta e formaggio non diventi croccante. A questo punto versate su ogni porzione il rimanente burro fuso e il resto del parmigiano grattugiato. Ponete in forno per altri dieci minuti, stavolta controllando che la parte superiore diventi dorata e croccante.




Una volta pronti i piccoli sformati potete decidere come servirli. O lasciandoli nelle pirofile monoporzione, magari potete utilizzare per la cottura le casseruole di coccio che si utilizzando anche per gli gnocchi, e poi servire questa pasta al formaggio direttamente così. Oppure aspettare che si raffreddino leggermente e tirare fuori gli sformati, stando ben attenti a non romperli, impiattarli e decorare il tutto con qualche foglia di basilico.
 
Ingrediente: 300g pipete, 50 g mascarpone, 50g gorgonzola, 50g branza grasa, 100g parmezan, 50g unt, sare
preparare: Taiati cubulete mici branzeturile si amestecatile cu 50 g de parmezan. Intr-o craticioara topiti untul.
Fierbeti pastele pentru maxim 5 minute pentru ca apoi merg la cuptor si daca sunt fierte prea mult cand le scoatem de la cuptor sunt si mai fierte....
Folositi castronele pentru fiecare invitat ....impartiti pastele in 3 si adaugati deasupra branza si untul topit(doar jumatate)....amestecati bine si bagati la cuptor 10 minute la 200°. Verificati din cand in cand ca branza sa fie topita si sa nu se rumeneasca prea tare....Dupa 10 minute adaugam si restul de unt si parmeza si dam din nou la cuptor circa 10 minute dar de data asta lasam sa se rumeneasca.....Puteti servi direct in vasele in care s-au copt sau lasati sa se raceasca putin si rasturnati pe o farfurie de servit....

lunedì 24 maggio 2010

Fegato alla veneziana






Ingredienti: fettine di fegato di vitello, prezzemolo tritato, 2 cipolle grosse, olio d'oliva, una tazzina di brodo,sale, 1 pezzettino di burro

Scaldare senza prendere colore olio con il burro.

Affettare le cipolle e metterle con il prezzemolo nel tegame, coprire e cuocere a fuoco lento per circa 20 minuti.

Alzare poi la fiamma ed adagiare sulle cipolle le fettine di fegato,

aggiungere il brodo precedentemente riscaldato e lasciar evaporare per 5 minuti, rigirando solo 1 volta le fettine.
Salare e servire subito, accompagnato con il sugo di cottura.


Ingrediente: felii de ficat de vitel, patrunjel tocat, 2 cepe mari, ulei de masline, o ceasca de supa, sare

Preparare: Se incalzeste uleiul fara sa se arda.
Ceapa se taie felii si se pune in tigaie cu patrunjelul, se acopera cu capac si se distuie incet pentru 20 de minute.
Mariti focul si adaugati feliile de ficat peste ceapa, adaugati si supa caldut si lasati sa se evapore 5 minute, intorcand doar 1 data ficatul.
Sarati si serviti imediat, adaugand si sosul format....pofta buna
  

venerdì 21 maggio 2010

La multi ani! fratilor mei Elena si Constantin






  
21 mai - Sf. Constantin si Elena - protectorii crestinismului




In data de 21 mai ii sarbatorim pe toti aceia ce poarta numele de Constantin si Elena. In tara noastra aproximativ 1.850.000 de romani isi serbeaza acum ziua onomastica. Cele mai frecvente cinci astfel de prenume intalnim: Elena, Constantin, Ileana, Costel si Lenuta.

Si ca in toate familiile si in familia mea sunt multe Elene si Constantini.....dar cei mai importanti sunt fratele meu, Oliviu Constantin si sora mea Raluca Elena carora le urez tot binele din lume....vreau sa le spun ca ii iubesc mult si ca sunt mandra ca ii am....si sper ca anii sa nu ne desparta si sa ramanem in continuare uniti si sa ne iubim.....sa nu uitam ca suntem frati si ca avem aceelasi sange.


LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CARE PARTA ACESTE NUMA: CONSTANTIN SI ELENA...
Iata cateva dintre semnificatiile acestor prenume:



- Constantin vine din latinescul “constans”, ce se traduce prin a fi ferm, constant sau statornic.



- Derivatele acestui prenume sunt Constanta, Costel, Costache, Costin, Costea, Constantina etc.



- Elena vine din greaca si inseamna faclie luminoasa, stralucirea soarelui sau raza de soare.



- Alte derivate ale prenumelui Elena sunt Eleonora, Nora, Lena, Ileana, Ilona (varianta ungureasca), Lili, Lenuta, Neli, Ilina, Leni, Lenus, Elina,Elenca, etc.



Religia crestina ii cinsteste pe acesti doi sfinti pentru ca ei au fost printre primii care au promovat si aparat crestinismul si sfanta cruce, legenda spunand ca Sfanta Elena ar fi fost cea care a gasit la Ierusalim lemnul pe care a fost crucificat Iisus Hristos. Cu toate acestea, nimeni nu stie daca a fost intr-adevar asa, avand in vedere faptul ca au circulat mai multe teorii asupra autenticitatii acestei cruci. In vreme ce unii spun ca sfanta cruce a fost gasita de sotia imparatului Claudius Caesar la mai putin de zece ani de la Inaltarea Domnului, Sfantul Chiril din Ierusalim afirma faptul ca fragmente din aceasta au ajuns in intreaga lume, ajutandu-I si protejandu-i pe credinciosi.



Tatal Sfantului Constantin cel Mare, Constantiu Chlor, era imparat peste insulele Britaniei. Mama sa, Sfanta Elena era recunoscuta ca o femeie foarte credincioasa ce ii ajuta intodeauna pe cei sarmani si facea donatii in mod constant.



Inca de la inceputul domniei sale, Constantin cel Mare a aparat semnele crestinatatii. El a iesit invingator in lupta cu Maxentiu, imparatul pagan ce domnea peste Roma si pornise un adevarat razboi impotriva credinciosilor. Cu o zi inaintea luptei , sfantul a vazut pe cer o cruce mare si luminoasa cu mesajul “In hoc signo vinces” - “Prin acest semn vei invinge”. Steagurile armatei sale au fost apoi inscriptionate cu semnul crucii deoarece Iisus Hristos ii aparuse in vis, cerandu-i acest lucru. Dupa ce armata lui a invins, Constantin cel Mare a recunoscut ajutorul lui Dumnezeu dand Edictul de la Milan, prin care crestinismul devenea religie permisa.



Iata cateva dintre legile sau faptele de seama infaptuite de Sfantul Constantin cel Mare:



- A ridicat sau a ajutat la repararea de biserici.



- Tratamentul din inchisori s-a schimbat devenind unul mai uman, eliminand si unele legi mult prea drastice cum ar fi arderea cu fierul rosu, rastignirea, zdrobirea picioarelor etc.



- Ingreuneaza divortul, pedepseste adulterul si modifica regulile privind casatoria.



- Orfanii, vaduvele si saracii au parte de protectia imparatului, acesta promulgand legi speciale pentru ei.



- Sinodul I Ecumenic de la Niceea, cel care a stabilit ziua de Pasti si Simbolul Credintei, Crezul, a fost convocat tot de Sf. Constantin cel Mare.



- Duminica a devenit oficial zi libera.



- Constantin cel Mare a pus bazele orasului Constantinopol, fiind primul imparat crestin al Imperiului Roman iar apoi Bizantin.



- Este considerat protectorul crestinatatii.



- Tinand minte simbolul ce l-a ajutat sa invinga in lupte, imparatul Constantin cel Mare si-a trimis mama, pe Sfanta Elena, la Ierusalim pentru a cauta crucea pe care fusese rastignit Iisus Hristos. Legenda spune ca o parte din sfanta cruce a fost aratata credinciosilor din Constantinopol, iar cealalta parte a fost lasata in Ierusalim.



Domnia Sfantului Constantin cel Mare a fost una lunga, 30 de ani, in care imparatul nu a facut altceva decat sa respecte cuvantul lui Dumnezeu, ajutand la promovarea crestinismului.



Sfantul Constantin cel Mare si Sfanta Elena au fost ridicati de biserica la rang de sfinti, fiind numiti “cei intocmai cu Apostolii”.



Putini stiu, insa detalii si despre mama Sf. Constantin, Sfanta Elena. Iata cate ceva atat despre viata sa, cat si despre faptele bune pe care le-a savarsit :



- Elena a fost prima sotie a imparatului Constantinus, pe vremea in care acesta era un simplu general. Ajuns in fruntea insulelor Britaniei, Constantinus a fost nevoit sa-si repudieze prima sotie, luandu-si o consoarta de vita nobila, asa cum prevedeau regulile de atunci.



- Odata ajuns la conducerea tarii, Constantin, fiul lui Constantinus si al Elenei, isi cheama mama in cetate, redandu-i demnitatea si ascultand de sfaturile sale bune.



- Sfanta Elena era vestita pentru bunatatea sa, facand donatii bisericilor, avand grija de saraci si ajutand la eliberarea prizonierilor.



- Un lucru demn de mentionat este faptul ca acum credinciosii i se roaga pentru gasirea obiectelor pierdute si pentru vindecare de boli.



- Se spune ca sfanta ar fi gasit lemnul Sfintei Cruci.



- Si-a petrecut mult timp in Israel, construind o bazilica la Bethleem. Fiul sau, Constantin, a construit o biserica in memoria sa la Eleona, pe Muntele Maslinilor.



- Este considerata aparatoare impotriva focului, a fulgerului si a tunetului.



mercoledì 19 maggio 2010

RISOTTO AGLI ASPARAGI E GAMBERETTI( Orez cu sparanghel si creveti)







Ingredienti per 6 persone

400 g riso - 200 g gamberetti sgusciati - 100 g Parmigiano Reggiano grattugiato - 50 g burro - 1 mazzo di asparagi  - 1 cipollina - vino bianco secco - brodo vegetale - olio extravergine d’oliva - sale


Far scaldare lentamente circa un litro di brodo vegetale. Tagliare le punte degli asparagi e conservarle a parte; pelare quindi i gambi con il pelapatate e tagliarli a rondelline.
Soffriggere nell’olio la cipollina affettata sottile, unire i gambi d’asparagi e far rosolare a fiamma media aggiungendo poca acqua affinché la cipolla non imbiondisca; versare poi tutto il riso, salare e mescolare con un cucchiaio di legno, in modo da tostare i chicchi per 3-4 minuti circa.
A questo punto unire i gamberetti, bagnare con mezzo bicchiere di vino, farlo evaporare rapidamente e iniziare a unire il brodo, sempre mescolando.
A metà cottura mettere anche le punte degli asparagi.

Dopo circa 16-17 minuti spegnere il fuoco, aggiustare di sale, mantecare il risotto con burro e Parmigiano grattugiato, poi servire.


 Incalzim 1 litru de supa facuta si din cubulete....curatam sparanghelul, varfurile le dam deoparte si tulpina o taiem rondele.
Tocam ceapa si o distuim cu ulei, adaugam rondelele de sparanghel si sotam la foc mediu....adaugam putina apa sa nu se arda ceapa.
Adaugam orezul, saram si amestecam cu o lingura de lemn circa 3-4 minute in asa fel incat sa prajim putin orezul....
adaugam crevetii , jumatate de pahar de vin, asteptam sa se evapore vinul si adaugam supa amestecand continuu....
Adaugam si varfurile de sparanghel si contiunuam fierberea pentru inca 16-17 minute.....potrivim de sare, mestecam untul si parmezanul dupa care orezul nostru e gata sa fie servit...pofta buna

lunedì 17 maggio 2010

Pennne con 4 formaggi ( Pene cu 4 tipuri de branza)






Per 4 persone
  • 320 gr di penne
  • 80 gr di gorgonzola(io ho messo gorgonzola con mascarpone)
  • 80 gr di groviera
  • 80 gr di fontina
  • 3 formaggini (bel paese)
  • 80 gr di parmigiano reggiano grattugiato
  • 100 ml di latte intero
  • sale e pepe q.b
Tagliate a pezzetti il gorgonzola, la groviera e la fontina. Mettete il latte in un pentolino a fuoco basso e non appena caldo aggiungete i formaggi, mescolate con un mestolo fino a fusione dei formaggi. Aggiungete sale e pepe.

Nel frattempo avrete messo a bollire dell'acqua salata per cuocere la pasta. Non appena cotta scolatela e saltatela in padella insieme alla crema ai quattro formaggi, per qualche secondo. Servite le penne ai quattro formaggi in piatti da portata, se volete, aggiungendo una macinata di pepe.
Nota: oltre ai formaggi indicati, potete variare usando altri tipi di formaggi, quali pecorino, Emmental o altri a vostro piacimento
Taiati cubulete branzeturile. Puneti intr-o craticioara la foc mic, laptele si cand e caldut adaugati branza si amestecati in asa fel incat sa se amestece bine....Adaugati sare si piper.
Intre timp fierbeti pastele si cand sun t fierte le scurgeti si adaugati peste crema de branza, pentru cateva secunde.....se servesc imediat...cine doreste poate presara putin piper...
Nota: branzeturile pot varia in functie de gusturi.....totusi trebuie sa se fileze....

martedì 11 maggio 2010

Insalata di aringhe dorate (Salata cu hering afumat)



ingredienti: 1 aringha affumicata, 1 cipolla, olive, patate bolite, 1 uovo sodo, sale, maionese
Togliete la pelle alle aringhe, privatele della testa e delle spine e quindi mettetele in un piatto fondo. Tagliatela a dadini.


Ridurre a dadini le patate lessate. Unire i due ingredienti e condire con la salsa maionese e il trito di cipolla e le olive......e io ho messo anche un uovo....salare e ....mettete in frigo almeno per 1 ora prima di servirla....

Ingrediente: 1 hering afumat, 1 ceapa rosie, cartofi fierti, 1 ou fiert, masline, maioneza, sare
Taiati heringul cubulete bineinteles dupa ce ati desfacut pielea si scos oasele...intr-un castron puneti cartofii fierti si taiati cubulete...adaugati si pestele....ceapa rosie taiata si maslinele....adaugati o lingura de maioneza si amestecati totul....la final adaugati si 1 ou fiert si taiat cubulete..sarati si..inainte de a fi servita salata dati-o la rece cel putin 1 ora...

sabato 8 maggio 2010

AUGURI PER TUTTE LE MAMME.......LA multi ani, mami!



Sa am o mama ca tine inseamna mult pentru mine... Stiu ca intotdeauna va fi cineva care sa-mi arate ca ii pasa de mine, cineva care sa ma asculte fara sa ma judece aspru si care va dori mereu binele tuturor. Vei fi mereu cea la care ma voi intoace acasa cu drag si chiar daca nu voi reusi, gandurile mele de apreciere si dragoste vor ajunge mereu la tine. La multi ani!



Prima data cand am deschis ochii, te-am vazut pe tine MAMA. Acum ca m-ai crescut sunt fericita ca mi-ai dat viata si vreau sa iti multumesc! Te iubesc si iti urez un sincer La multi ani!

 Cand ma uit inapoi in trecut incep sa ma intreb... Oare ti-am multumit vreodata pentru tot ceea ce ai facut pentru mine? Pentru toate clipele cand ai fost alaturi de mine
Orice altceva este nesigur in aceasta lume, mai putin dragostea de mama. Pentru aceasta, iti sunt recunoscator mama!

martedì 4 maggio 2010

Salmone con funghi (Somon cu ciuperci)





Ingredienti: 4 fette di salmone, 500g funghi, olio d'oliva, 2 spicchi d'aglio, 200ml panna da cucina, sale, pepe





In una padella con olio e aglio mettiamo a friggere le nostre fette di salmone, girandole solo una volta...attente a girare...il salmone e molto delicato....


tagliamo i funghi e gli mettiamo sopra il pesce

lasciamo cuocere per 10 minuti dopodichè mettiamo la panna, sale e pepe......



lasciamo cuocere ancora 5 minuti.....dopodichè il nostro piatto e pronto....
mi dispiace ma la foto finale non c'e....era troppo buono e ho dimenticato di fare la foto....

ingrediente: 4 felii de somon, 200g smantana ,500g ciuperci, 2 catei de usturoi, ulei de masline,sare, piper

Intr-o tigaie punem uleiu si usturoiul tocat sa se incinga.....adaugam feliile de somon si lasam sa se prajeasca....intoarce doar o data deoarece somonul este un peste foarte delicat....adaugam ciupercile feliate si lasam sa se distuie 10 minute....dupa care adaugam smantana , sare si piper si mai lasam sa se gateasca circa 5 minute....poza finala lipseste....mirosul era asa puternic ca nu am mai asteptat sa fac si poza.....pofta buna


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