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venerdì 29 gennaio 2010

Bocconcini di salmone con asparagi (Somon cu sparanghel9

Ingredienti per 3 persone: trancio di salmone fresco - 450g, asparagi verdi surgelati - 200g, burro -50g,
sale, pepe





Eliminiamo  le lische dal trancio di pesce, laviamo e asciughiamo.
Dividiamo la polpa a dadi, saliamo e pepiamo da entrambi i lati.
Buttiamo gli asparagi surgelati in acqua bollente e salata, facciamo riprendere il bollore dopodiché gli scoliamo




Rosoliamo 5 minuti nella padella con il burro, mescolando spesso.
 
Aggiungiamo anche i dadi di pesce e lasciamo cuocere per 5 minuti.

 

Dopo 5 minuti il nostro piatto e pronto.....e una ricetta facile e molto buona

Ingrediente pentru 3 persoane: 450 g somon(fileu) proaspat, 200 g sparangel congelat, 50 g unt, sare, piper
Curatam de oase pestele, il spalam si uscam.
Taiem cubulete pestele dupa care il saram si piperam pe ambele parti. Intr-o oala cu apa fiarta si sarata
fierbem sparanghelul dupa care il scurgem. Il taiem in 3 si il sotam intr-o tigaie cu unt pentru circa 5 minute dupa care adaugam cuburile de peste.  Mai gatim inca 5 minute dupa care mancarea noastra e gata sa fie degustata...pofta buna





martedì 26 gennaio 2010

Salatini (Saleuri)









Ingredienti: 250 g formaggio(io ho usato il quartirolo),250 g margarina, 250 g farina e un tuorlo d'uovo per spenneralle

 
Mettiamo nel mixer il formaggio con la margarina e frulliamo per qualche minuto.
 
Mettiamo anche la farina e frulliamo ancora per pochi secondi.

 
Togliamo il composto dal mixer, modelliamo a palla, avvolgiamo in pellicola da cucina e teniamo in frigo per una notte.
 
Il giorno dopo stendiamo la pasta con un mattarello allo spessore di 5 mm; ritagliamo la forma desiderata(io ho fatto bastoncini), trasferiamo i bastoncini su una teglia foderata con carta da forno

 
Spennelliamo con un tuorlo d'uovo e mettiamo nel forno già caldo per 10 minuti(il tempo dipende anche dal forno) a 180°.
 
Lasciateli raffreddare( se potete) e poi buon apettito....

Ingrediente: 250 branza, 250g margarina, 250g faina si un galbenus de ou pentru uns
Punem in mixer branza si margarina si amestecam catava minute dupa care adaugam faina si mai amestecam cateva secunde.
Scoatem aluatul format ii dam forma rotunda, il acoperim cu folie de bucatarie si il dam la rece pentru o noapte.
A doua zi intindem aluatul cu facaletul si taiem saleurile in forma dorita( eu am facut betisoare), le ungem cu galbenusul batut si le punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt.
Se coc circa 10 minute la 180° (depinde si de cuptor).
Se lasa sa se raceasca si pe urma pofta buna....




















sabato 23 gennaio 2010

Zucchina impanata (Dovlecel pane)
















1 zucchina bianca, 1 uovo, sale,pepe, 2 spicchi d’aglio,farina e olio per friggere




si pulisce la zucchina , si taglia fette si sala e si lascia per circa 1 ora.


 
Dopo 1 ora si asciugano le fette di zucchina e si passa prima nella farina e poi nel uovo sbattuto. In una padella si scalda olio e si friggono le fette di zucchine
 
Nel frattempo si schiaccia l’aglio e si mischia con un po di sale e 1 tazza di acqua calda.
Si mettono in un piatto e si mette sopra l’aglio preparato prima…. ssi lasciano per 15-20 minuti dopodiché sono pronti per essere mangiati ….sono buonissimi  …


 

 




1dovlecel, 1 ou, sare, piper, 2 catei de usturoi, faina si ulei pentru prajit

se curata dovlecelul, se taie felii si se sareaza…se lasa circa 1 ora dupa care se scurge, se trec intai prin faina apoi prin ou batut. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de dovlecel. Separat se face un mujdei cu usturoi, sare si apa calduta. Cand am terminat de fript feliile de dovlecel se adauga deasupra mujdeiul si se lasa ptr circa 15-20 de minute dupa care sunt gata pentru a fi mancate….sunt foarte bune….aici unde sunt eu nu gasesti foarte des dovlecelul nostru romanesc…si de aceea cand il gasesc il pregatesc asa…e delicios…







mercoledì 20 gennaio 2010

Ciulama

Questa e una ricetta romena che si chiama "ciulama" e in italiano non li ho trovato un nome....possiamo chiamarla ancora ciulama....
Ingrediente: 2 cosce di pollo, 1 cipolla, 1 carota, 50 g farina, 500ml latte, sale, pepe, 2 spicchi d'aglio







Mettiamo in una pentola il pollo, cipolla, carota, sale e lasciamo cuocere per circa 1 ora.
 
In una altra pentola mettiamo qualche cucchiaio d'olio e poi la farina e mescoliamo bene, dopodichè mettiamo piano piano il latte e lasciamo bollire per 10-15 minuti.
 
Se diventa troppo legato l'ho allunghiamo con un po di brodo e mettiamo la carne e lasciamo ancora cuocere per 10 minuti. Alla fine mettiamo l'aglio schiacciato , un pò di pepe e possiamo servire  con un pò di polenta....

 


Ingrediente: 2 pulpe de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 50g faina, 500ml lapte, sare, piper, 2 catei de usturoi, ulei.
preparare: punem la fiert puiul cu morcovul, ceapa si un pic de sare pentru circa 1 ora. Intr-o cratita incalzim cateva linguri de ulei dupa care adaugam faina si laptele incet incet sa nu se formeze cocoloase si lasam sa fiarba 10-15 minute. Daca e prea groasa adaugam zeama de la pui si o mai subtiem. Adaugam si puiul si lasam sa mai fiarba 10 minute...la final adaugam usturoiul pisat si putin piper dupa care servim ciulamaua cu mamaliga....e delicioasa..pofta buna






lunedì 18 gennaio 2010

Paella


Ingrediente: 450 g riso, 300g petto di pollo, 300g di frutti di mare, 150g piselli, 1/2 vasetto di falde di peperone sottoaceto, 50g olive nere, 1 bustina di zafferano, 1 cipolla e 1 spicchio d'aglio tritati, 1 pomodoro, 1 tazzina di vino bianco, sale, pepe, olio






tagliate il pollo a cubetti , rosolateli in 2 cucchiai d'olio e sgocciolateli su carta assorbente. Nella padella fate imbiondire cipolla e aglio con 3 cucchiai d'olio. Unite i cubetti rosolati, lasciate insaporire quindi aggiungete il pomodoro.



Dopo 5 minuti unite i frutti di mare e quando si saranno insaporiti bagnate con vino e cuocete coperto.
 
Dopoi 15 minuti unite i piselli e lasciate cuocere.
 
Lasciare sobollire, quindi versate 1 lt e 350ml d'acqua calda. Diluite lo zafferano, salate poco e portate a ebolizione. Aggiungete il riso, mescolate, regolate di sale e poi cuocete senza piu mescolare, in modo che il riso assorba il brodo ma senza asciugare troppo. Circa 5 minuti prima di spegnere, unite le olive e i peperoni a striscioline.



Ingrediente: 450 g orez, 300g piept de pui, 300g fructe de mare, 150g mazare, 1/2 borcan de ardei murat,50g masline negre,1 pliculet de sofran, 1 ceapa si 1 catel de usturoi tocat marunt, 1 ceasca de vin alb, 1 rosie, sare, piper, ulei
Preparare: taiem pieptul de pui cubulete, il prajim si il scurgem pe hartie de bucatarie.Intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei prajim ceapa si usturoiul tocat. Adaugam pieptul de pui si rosia taiata cubulete. Dupa 5 minute adaugam fructele de mare si vinul.
Dupa 15 minute adaugam mazarea si lasam sa fiarba. Adaugam 1litru si 350ml de apa calda, diluam sofranul, adaugam orezul si amestecam bine, saram si piperam dupa care lasam sa fiarba fara sa mai mestecam in asa fel incat orezul sa absoarba apa fara se se usuce prea mult. Circa 5 minute inainte de a stinge focul adaugam maslinele si feliile de ardei murat......pofta buna



sabato 16 gennaio 2010

Leapsa: Ce ne uneste?

Pe blogul Danielei am gasit aceasta leapsa: Ce ne uneste? Buna intrebare.....



Intr-adevar cum spune Daniela intrebarea pare usoara....raspunsul e mai greu.....
Cred ca ne uneste in primul rand placerea de a impartasi si altora ideile noastre....apoi dorinta de a avea cu cine comunica...in limba materna si nu numai....pe urma ar mai fi bucuria....atunci cand postezi o reteta si toate prietenele "virtuale" iti raspund ca si cand te-ar cunoaste de o viata....
O dau si eu mai departe prietenelor mele: Nicole,
Cristina
Federica
Clementina

Nel blog di Daniela ho trovato questo gioco: Che ci unisce? e una buona domanda.....
E come dice anche Daniela la domanda sembra facille...però la risposta e un po piu complicata....Io penso che quello che ci unisce e il piacere di compartire anche con altri le nostre ricette...poi il desiderio di parlare....nella lingua madre e non solo....poi allegria .....quando scrivi una ricetta le tue amiche ti rispondono come se ti conoscono da una vita....
Mando anche io questo gioco alle mie amiche: Nicole
Cristina
Federica
Clementina





Frittata di patate (Omleta de cartofi)






Preparazione: pelate le patate, tagliatele a fette sottilissime .
 
Affetate la cipolla. In una delle 2 padelle girafrittata scaldate 2-3 cucchiai d'olio, versate le patate, mescolate e fatele dorare lentamente, salate appena e scolatele su carta assorbente.
 
Nell altra padella con la stessa quantita d'olio fate appassire la cipolla curando che non prenda colore e sgocciolate anche questa su carta assorbente.
 
Sbattete le uova senza lavorarle a lungo, salate, pepate ,poi mescolate tutti ingredienti preparati.
Scaldate 2 cucchiai d'olio nella padella base, versate il composto d'uova e distribuite uniformamente sul fondo. Lasciate rapprendere da una parte , mettete sopra le fette di speck e chiudete a incastro con l'altra metà della padella e capovolgetela.
 

Cuocete anche dall'altra parte per 2-3 minuti. Servitela calda accompagnata di una insalata....




ingrediente: 4 oua, 4 cartofi mici, 1 ceapa rosie, 100g bacon, sare, piper, ulei.
Preparare: curatam si taiem felii subtiri cartofii. Tocam si ceapa marunt. Incingem ulei intr-una din tigai si prajim cartofii pana se auresc si ii scoatem pe hartie de bucatarie. Prajim si ceapa fara sa o ardem si o lasam si pe ea la scurs. Batem intr-un castron ouale, saram, piperam si adaugam cartofii si ceapa.Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si varsam compozitia uniform. Lasam sa se prajeasca , adaugam feliile de bacon si intoarcem omleta. Lasam sa se prajeasca circa 2-3 minute dupa care se serveste calda acompagnata de o salata...pofta buna

giovedì 14 gennaio 2010

Panna cotta con Bimby



Ammolare in acqua fredda i fogli di gelatina e tenerla da parte. Versare nel boccale tutti gli ingredienti eccetto il liquore, cuocere: 6 min. 80° vel 4. Unire alla fine la gelatina, ben strizzata, il liquore, amalgamare: 10sec.vel.4. Versare il composto in stampini leggermente unti, porli in frigorifero a rassodare per circa 3 ore. Ho servito il dolce con salsa di cioccolato fatta con Bimby.

Ingrediente: 500g smantana, 250g lapte, 150g zahar, 1 pliculet de vanilie, 4 foi de gelatina pentru dulciuri(20g), 100g cognac(facultativ)

Preparare: si pune gelatina la inmuiat in apa rece si se da deoparte. Intr-o oala se pun toate ingredientele mai putin gelatina si coniacul, si se fierb 6-7 minute la foc mic, amestecand continuu. La final se adauga gelatina stoarsa bine, coniacul si se amesteca totul bine. Se varsa in forme unse putin si se lasa la rece cel putin 3 ore. Eu am servit cu sos de ciocolata...dar se poate si cu sos de fructe....depinde de gusturi....






martedì 12 gennaio 2010

torta salata con patate e funghi (Tarta sarata cu cartofi si ciuperci)

Ingredienti per 6 persone: 1 rotolo di pasta sfoglia, 4 patate picolle, 200g funghi champignon, 1 porro, 3 uova, 100g formaggio grattugiato, 50g speck a fette sottili, 1 tazzina di latte, olio, sale





Preparazione:Pelate,  tagliate a cubetti e lessate le patate. Nel fratempo rosolate in poco olio il porro e i funghi tagliati a fettine per qualche minuto. Aggiungere  lo speck tagliato a striscioline e continuate la cottura. Unire le patate, salate e pepate e levate dal fuoco. In una ciotola sbattete le uova con il latte, il formaggio, sale e pepe. Con la pasta sfoglia foderate una tortiera , coprite il fondo con il composto di funghi e patate, unite le uova e, con una forchetta, fate penetrare le uova tra gli spazi delle verdure. Cuocete in forno per 30' a 200° e servite ben calda accompagnata da una insalatina.....







Ingrediente: 1 foaie de aluat, 4 cartofi mici, 200g ciuperci, 1 praz, 3 oua, 100g branza rasa, 50 g sunca afumata, 1 cescuta de lapte, ulei, sare si piper.
Preparare: curatati, taiati cubulete si fierbeti cartofii. Intre timp distuiti in putin ulei prazul si ciupercile taiate felii, adaugati si sunca afumata si continuati prajirea. Dupa cateva minute adaugati si cartofii, sarati si piperati si dati deoparte tigaia. Punem aluatul intr-o tava rotunda si acoperim fundul cu compozitia formata din ciuperci si cartofi. Intr-un castron bateti ouale amestecate cu laptele, branza rasa, sare si piper. Turnati peste ciuperci si cu ajutorul unei furculite lasati oul sa intre printre legume. Se coace in cuptorul incins 30' la 200° si se serveste foarte calda cu o salata alaturi...pofta buna....
















lunedì 11 gennaio 2010





Ancora un premio da Gaby, li ringrazio tanto e l'ho regalo anche io a:
lacasadibetty.blogspot.com 
 
agendadinico.blogspot.com 



gatind-cooking-cucinare.blogspot.com

federicaincucina.blogspot.com

gustosamenteinsieme.blogspot.com

inca un  premiu.....



Premiiii!!!!


Incepem bine anul 2010.....cu premiiiii....am primit aceste frumoase si splendide flori de la prietena mea Carmen.....le daruiesc si eu mai departe:  danagaby.blogspot.com
cami-lecker-wittmacher.blogspot.com
danielaincucina.blogspot.com

domenica 10 gennaio 2010

Prima leapsa

Am primit aceasta leapsa de la prietena mea Gaby......am emotii pentru ca e pentru prima data cand fac lucrul asta....iii multumesc mult.


Luaţi cartea ce mai la îndemână şi deschideţi-o la pagina 18 şi scrieţi al patrulea rând.

Imi pare rau dar in momentul asta nu citesc nimic


Fără să verificaţi , cât e ora?
18.00

Verificaţi:
18.17


Cu ce sunteţi îmbrăcat(ă):
pantaloni de trening rosu si un tricou rosu



Înainte de a răspunde la acest chestionar la ce vă uitaţi?
imi verificam posta




Ce zgomot auziţi în afară de cel al calculatorului?
Alexandra care ma striga: mama...mami


Când aţi ieşit ultima dată şi unde aţi fost?

Azi, la cumparaturi



Ce aţi visat ieri noapte?

Ca o pierdusem pe Alexandra



Când aţi râs ultima oară?

Acum cateva ore.


Ce aveţi pe pereţi în încăperea în care sunteţi?

Un tablou cu personaje Disney.


Dacă aţi deveni mutimilionar peste noapte, ce aţi cumpăra prima dată?

Cred ca mi-as mai lua o casa cu gradina.


Care este ultimul film pe care l-aţi văzut?

Winnie the pooh si prietenii


Ati văzut ceva ciudat azi?

nu


Ce părere aveţi despre acest chestionar?

Imi place.



Spune-ne ceva ce nu ştim încă?

nu imi vine nimic in minte.


Prenumele copilului dvs. , dacă ar fi fetiţă?

Pai, am o fetita...Alexandra

Şi dacă ar fi băiat?

Alessandro


V-aţi gândit vreodată să locuiţi în străinătate?
 
Nu dar locuiesc....


Ce aţi dori să vă spună D-zeu la porţile Raiului?

  Ca mi-a iertat pacatele si ca pot trece.



Dacă aţi putea schimba ceva în lume ce aţi schimba?

lumea ...diferentele mari dintre bogati si saraci....



Vă place să dansaţi?

Da. Putin

George Bush?

Nu stiu ce sa spun despre el, nu ma intereseaza.



Ce aţi văzut la televizor ultima dată?
Aseara....o emisiune de divertisment

 
Dau leapsa cu drag la toti cei care vor.....








mercoledì 6 gennaio 2010

Pipe con broccoli e pancetta ( Paste cu brocoli si sunca afumata)









Ingredienti (per 4 persone): 300 gr di pipe , 500 gr di broccoli, 1 spicchio d'aglio tritato finemente, 200 gr di pancetta affumicata a dadini, olio extravergine d'oliva, sale, pepe


Preparazione: Lavare i broccoli, dividere le cimette in 2-3 cime ciascuna ed eliminare il gambo se stopposo (altrimenti tagliarlo a piccoli tocchetti); far bollire in una padella abbondante acqua salata e immergervi le cimette del broccolo. Dopo 5 minuti unire le pipe e cuocere fino a quando la pasta sarà cotta al dente.


Intanto soffriggere la pancetta in una padella nel proprio grasso assieme all'aglio tritato; quando la pancetta sarà ben rosolata spegnere il fuoco e tenerla al caldo. Scolare la pasta al dente controllando che anche il broccolo sia cotto (dovrà risultare ancora sodo e non disfarsi) e tenendo da parte mezzo mestolino dell'acqua di cottura.


Accendere nuovamente il fuoco sotto la padella della pancetta, versarvi la pasta assieme ai broccoli, salare, pepare generosamente, aggiungere un filo di olio extravergine d'oliva e l'acqua di cottura tenuta da parte; lasciare insaporire per un paio di minuti. Servire le pipe con i broccoli con  una spolverata di grana e un pò di peperoncino rosso.


ingrediente ptr. 4 persoane:300g paste, 500g brocoli, 200g sunculita afumata, 1 catel de usturoi tocat fin, ulei de masline, sare, piper.
Preparare:spalati si desfaceti in buchetele brocolul, eliminati piciorul daca este prea matur(daca e tanat taiatil cubulete); intr-o oala fierbeti apa si adaugati buchetelele. Dupa 5 minute adaugati si pastele si fierbeti pana cand pastele sunt "al dente"(brocolul trebuie sa fie fiert dar nu foarte tare).Intre timp frigeti sunca taiata cubulete intr-o tigaie cu putin ulei si usturoiul tocat. Scurgeti pastele impreuna cu brocolul si il adaugati peste sunca prajita. Amestecati bine totul, sarati si piperati si lasati cateva minute sa se amestece toate gusturile. Serviti pastele cu putin parmezan si ardei rosu tocat marunt....pofta buna



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