venerdì 30 ottobre 2009
giovedì 29 ottobre 2009
Orecchiette con cime di rapa e salsiccia
Preparazione: puliamo e laviamo bene le cime di rapa. In una pentola facciamo bolire la verdura in acqua salata per 15 minuti.
martedì 27 ottobre 2009
Salsa verde
lunedì 26 ottobre 2009
Panino con prosciutto crudo e formaggio(Sandvis cu prosciuto crud si branza)
Ingredienti: 4 panini integrali, 150g prosciutto crudo, 100g formagio(4 fette), 2 foglie insalata(tagliata in 2), 1 pomodoro, un po di maionese quanto basta per spalmare il panini
sabato 24 ottobre 2009
Panini ripieni(Painici umplute)
Cavolfiore con pollo(Mancarica de conopida cu pui)
Ingredienti per 3 persone: 500g pollo, 500g cavolfiore, 100ml passata di pomodoro, 1 cipolla, sale, pepe, olio di oliva...
Preparazione: tagliamo il pollo a pezzeti, saliamo e pepiamo. Il cavolfiore lo laviamo e lo facciamo bolire per 10 min in acqua salata. In una pentola facciamo soffrigere la cipolla tritata fine per 5 minuti, dopo mettiamo la passata di pomodoro e facciamo cucinare per ancora 5 minuti. Passati i 5 minuti mettiamo anche il cavolfiore fatto a pezzeti, copriamo con un po di acqua e lasciamo cucinare per ancora 20 minuti. Nel frattempo in una teglia con poco olio facciamo friggere il pollo fino quando diventa crocante. Quando il pollo e fritto l'ho accompagniamo con il cavolfiore....a chi piace una spolverata di prezzemolo e il nostro piato e pronto...buon apettito...
Azi am gatit conopida, sper sa va placa reteta mea....e foarte simpla...
Ptr 3 persoane: pui- 500g, conopida-500g, sos de rosii-100ml, sare, piper, 1 ceapa, ulei de masline.
Preparare: taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 10 minute in apa sarata. Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt pentru 5 minute dupa care adaugam sosul de rosii si mai fierbem inca 5 minute. Adaugam conopida si putina apa si lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute. Cui ii place poate presara putin usturoi sipatrunjel la final. Mie imi place dar fetitei mele(3 ani) nu prea...Se serveste alaturi de puiul prajit bine...pofta buna
Preparazione: tagliamo il pollo a pezzeti, saliamo e pepiamo. Il cavolfiore lo laviamo e lo facciamo bolire per 10 min in acqua salata. In una pentola facciamo soffrigere la cipolla tritata fine per 5 minuti, dopo mettiamo la passata di pomodoro e facciamo cucinare per ancora 5 minuti. Passati i 5 minuti mettiamo anche il cavolfiore fatto a pezzeti, copriamo con un po di acqua e lasciamo cucinare per ancora 20 minuti. Nel frattempo in una teglia con poco olio facciamo friggere il pollo fino quando diventa crocante. Quando il pollo e fritto l'ho accompagniamo con il cavolfiore....a chi piace una spolverata di prezzemolo e il nostro piato e pronto...buon apettito...
Azi am gatit conopida, sper sa va placa reteta mea....e foarte simpla...
Ptr 3 persoane: pui- 500g, conopida-500g, sos de rosii-100ml, sare, piper, 1 ceapa, ulei de masline.
Preparare: taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 10 minute in apa sarata. Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt pentru 5 minute dupa care adaugam sosul de rosii si mai fierbem inca 5 minute. Adaugam conopida si putina apa si lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute. Cui ii place poate presara putin usturoi sipatrunjel la final. Mie imi place dar fetitei mele(3 ani) nu prea...Se serveste alaturi de puiul prajit bine...pofta buna
venerdì 23 ottobre 2009
Involtini di pollo con speck e gorgonzola
domenica 18 ottobre 2009
Pangasio con pomodoro
Tiramisù
Oggi ho fatto il dolce più conosciuto: tiramisù...
Ingredienti per 4 persone: 200g savoiardi, 250g mascarpone, 6 tazze caffè, 2 cucchiai di zucchero, 2 uova, un po di cacao.
Preparazione: sbattere i tuorli d'uovo con lo zucchero finchè il composto sarà cremoso, aggiungere il mascarpone e mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo. In una ciotola montare a neve gli albumi ed incorporarli delicatamente all composto di mascarpone. Inzzupare velocemente uno ad uno i savoiardi e disporli in uno stampo rettangolare. Ricoprire lo strato di savoiardi con la crema ottenuta e ripetere l'operazione con altri strati fino all'esaurimento degli ingredienti. Spolverare di cacao tutto e porre il tiramisù in frigorifero per un'ora prima di servire.
Tiramisu
Ingrediente: 200g piscoturi, 250 g mascarpone, 2 oua, 2 linguri de zahar, 6 cesti de cafea, putina cacao.
Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam galbenusurile cu zahar pana devin spuma, adaugam mascarponele si mai mestecam pana cand amestecul nostru devine spumos. Adaugam incet albusurile spuma si amestecam pana cand sa incorporat totul. Inmuiem piscoturile rapid in cafea si le asezam intr-o forma dreptunghiulara. Acoperim cu un strat de crema si repetam pana cand am terminat ingredientele. Ultimul strat este de crema. Presaram putina cacao pe deasupra si bagam la frigider pentru cel putin 1 ora....
Ingredienti per 4 persone: 200g savoiardi, 250g mascarpone, 6 tazze caffè, 2 cucchiai di zucchero, 2 uova, un po di cacao.
Preparazione: sbattere i tuorli d'uovo con lo zucchero finchè il composto sarà cremoso, aggiungere il mascarpone e mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo. In una ciotola montare a neve gli albumi ed incorporarli delicatamente all composto di mascarpone. Inzzupare velocemente uno ad uno i savoiardi e disporli in uno stampo rettangolare. Ricoprire lo strato di savoiardi con la crema ottenuta e ripetere l'operazione con altri strati fino all'esaurimento degli ingredienti. Spolverare di cacao tutto e porre il tiramisù in frigorifero per un'ora prima di servire.
Tiramisu
Ingrediente: 200g piscoturi, 250 g mascarpone, 2 oua, 2 linguri de zahar, 6 cesti de cafea, putina cacao.
Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam galbenusurile cu zahar pana devin spuma, adaugam mascarponele si mai mestecam pana cand amestecul nostru devine spumos. Adaugam incet albusurile spuma si amestecam pana cand sa incorporat totul. Inmuiem piscoturile rapid in cafea si le asezam intr-o forma dreptunghiulara. Acoperim cu un strat de crema si repetam pana cand am terminat ingredientele. Ultimul strat este de crema. Presaram putina cacao pe deasupra si bagam la frigider pentru cel putin 1 ora....
martedì 13 ottobre 2009
Sfogliatine con formaggio( Pateuri cu branza)
Mancare de cartofi cu pui(Patate con pollo)
Ingredienti per 4 persone: 1 pollo senza il petto, patate -800g, peperone rosso- 1, cipolla- 1, paprika dolce- 2 cuchiai, passata di pomodoro- 50ml, sale, pepe, olio di girasole.
Preparazione: tagliamo pe patate in 4-6 dipende della grandezza delle patate, tritiamo la cipolla e anche il peperone. In una pentola con pocco olio facciamo rosollare il pollo, fatto prima pezzetini, fino quando prende colore. Mettiamo la cipolla e il peperone e facciamo sofriggere per 5 minuti. Dopo mettiamo anche la paprika dolce le le patate. Mescoliamo bene tutto e mettiamo acqua fino quando le patate sono coperte. Saliamo e pepiamo e copriamo con il coperchio. Lasciamo cuocere per 40 minuti. Passati 20 minuti mettiamo anche la passata di pomodoro e facciamo cuocere per ancora 20 minuti, dopo di che il nostro piatto e prontò. Buon appetito....
Ingrediente pentru 4 persoane: 1 pui fara piept, 800 g cartofi, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 2 linguri de boia de ardei dulce, 50 ml de sos de rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui.
Preparare: Taiem cartofii in 4-6 depinde de marimea cartofului, tocam ceapa si ardeiul. Intr-o cratita incinsa cu putin ulei frigem puiul pana cand prinde putina culoare. Adaugam ceapa si ardeiul si sotam 5 minute. Dupa 5 minute adaugam si boiaua de ardei si cartofi taiati. Mestecam bine totul, saram, piperam si acoperim cu apa pana cand cartofii sunt acoperiti. Punem capacul si lasam sa fiarba 20 de minute cand adaugam si sosul de rosii. Mai fierbem 20 de minute si mancarea noastra este gata. Putem presara putin marar si patrunjel.....pofta buna
Penne con funghi, pollo e gorgonzola
Ingredienti per 4 persoane:funghi-300g, petto di pollo(già cotto)-1/2, gorgonzola-100g, taleggio-50g, penne-320g,sale, pepe, 1 spicchio d'aglio,olio di oliva, grana padana ,
Preparazione: Tagliamo i funghi fetine e le mettiamo in una padella con poco olio e l'aglio, e facciamo cuocere per 5 minuti. Togliamo l'aglio e mettiamo anche il petto di pollo tagliato cubettini e facciamo cuocere per ancora qualche minuto. Nel frattempo facciamo cuocere la pasta. Mettiamo il taleggio, gorgonzola e un po di acqua di cottura e lasciamo sciogliere tutto. Mettiamo anche sale e pepe, e quando la pasta e prontà la mettiamo nella padella con sugo. Mescoliamo bene e la nostra pasta e pronta....una spolverata di grana e buon appetito....
Ingrediente pentru 4 persoane: 300g ciuperci, 320 g paste tip pene, piept de pui 1/2 deja fript(cand facem duminica pui la cuptor pieptul ramane tot timpul, acesta este un mod pentru a nu arunca nimic), gorgonzola-100g, branza moale-50g, sare, piper, 1 catel de usturoi, parmezan.
Preparare: taiem ciupercile felii si le sotam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si cu usturoiul intreg, pentru 5 minute. Dam usturoiul la o parte si adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam cateva minute. Intre timp fierbem pastele si le scurgem. Adaugam branzeturile si putina apa de la paste si lasam branza sa se faca crema.Adaugam pastele si mestecam bine....un pic de parmezan si penele noastre sunt gata..pofta buna
venerdì 9 ottobre 2009
penne con tonno e olive( Pene cu ton si masline)
Ingredienti per 4 persone: 320 g penne, 160 g tonno in olio di oliva, 20g concentrato di pomodoro, 50 g olive denocciolatte, 1 spicchio d'aglio, olio di oliva, 3-4 filetti di acciughe, 1 cucchiaio concentrato per pesce
Preparare: taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiu cu pestele. Adaugam concentratul de rosii si putina apa sa se dizolve si mai fierbem 2-3 minute. Dupa adaugam maslinele taiate rondele si tonul scurs de ulei. Lasam sa fiarba circa 5 minute. Intre timp fierbem pastele si le strecuram , le amestecam bine cu sosul format si pofta buna. Cui ii place poate sa presare putin patrunjel...dar eu am o fetita care uraste patrunjelul("insalata")....pofta buna....
Preparazione: trittiamo l'aglio fine ele acchiughe e mettiamo tutto in una padella con poco olio di oliva. Facciamo soffrigere per 2 minuti e mettiamo il concentrato con un pò di acqua. Lasciamo bolire per 2-3 minuti e mettiamo anche le olive tagliate, il tonno e il concentrato per pesce. Nel frattempo facciamo cuocere la pasta. Facciamo cuocere per 5 minuti e il nostro sugo e pronto. Scolliamo la pasta e la buttiamo nella nostra padella con sugo. Mischiamo bene e buon appetito....va bene una spolverata di prezzemolo ma la mia bambina odia il prezzemolo("insalata")....Ingrediente ptr 4 persoane: 320 g penete, 160 g ton in ulei, 20 g concentrat de rosii, 50 g masline fara samburi, 1 catel de usturoi, 3-4 fileuri de peste sarat(ansoa) vezi reteta, 1 ling de concentrat de peste
riso alla cantonese
cipolla-1 media, olio di arachide- 6cucchiai, pisselli-250g, prosciutto a dadini-125g, riso-250g, uova-3, sale, pepe,salsa di soia-1 cucchiaio
Preparazione: lessare il riso, cuocere pisselli, tritare la cipolla fine e dividetela in 2. Sbatete le uova con sale e metà cipolla tritata, poi scaldate 2 cucchiai di olio , aggiungette il composto di uova e strapazzatele, facendo cuocere bene. Trasferitele poi in un piatto. Quando il riso e al dente scolatelo e fatelo saltare 1 minuto nel wok con 2 cucchiai di olio, l'altra metà della cipolla e salsa di soia. Ponete nel wok 2 cucchiai di olio e fatevi saltare il prosciutto a cubetti e i pisselli con il sale. Aggiungette anche il riso e le uova e mischiate bene tutto...buon appetito..
Orez a la cantonese
Preparazione: lessare il riso, cuocere pisselli, tritare la cipolla fine e dividetela in 2. Sbatete le uova con sale e metà cipolla tritata, poi scaldate 2 cucchiai di olio , aggiungette il composto di uova e strapazzatele, facendo cuocere bene. Trasferitele poi in un piatto. Quando il riso e al dente scolatelo e fatelo saltare 1 minuto nel wok con 2 cucchiai di olio, l'altra metà della cipolla e salsa di soia. Ponete nel wok 2 cucchiai di olio e fatevi saltare il prosciutto a cubetti e i pisselli con il sale. Aggiungette anche il riso e le uova e mischiate bene tutto...buon appetito..
Orez a la cantonese
Ingrediente: ceapa-1 medie, ulei de alune- 6 linguri, mazare-250g, sunca presata cubulete- 125g, orez(tip basmati)- 250g, sare, piper, oua-3buc, sos de soia- 1 lingura
Preparare: fierbem orezul "al dente", oparim mazarea, tocam ceapa fin si o impartim in 2. Batem ouale cu sare si cu jumatate din ceapa, pe urma incalzim intr-un wok 2 linguri de ulei, varsam ouale batute si mestecam bine. Ouale trebuie fripte bine. Le scoatem din wok si le lasam pe o farfurie. Cand orezul este fiert "al dente" il scurgem si il prajim in wok cu 2 linguri de ulei, ceapa ramasa si sosul de soia. Dam deoparte compozitia si in wok adaugam 2 linguri de ulei in care prajim sunca presata impreuna cu mazarea fiarta. Adaugam si compozitia de orez, oul facut zdrente si amestecam totul bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna
giovedì 8 ottobre 2009
lunedì 5 ottobre 2009
Acciughe salate
Ingredienti: 1kg si alice, 500kg di sale grosso
Preparazione: puliamo il pesce, togliamo la testa e lo laviamo in acqua salata. Prendiamo una scattola con tappo e mettiamo un po di sale. Prendiamo il pesce e lo mettiamo tutto in fila, poi un strato di sale, poi uno di pesce e cosi fino quando finiamo il pesce. L'ultimo strato deve essere di sale. Copriamo con il coperchio e mettiamo in un posto fresco e scuro. Lasciamo li per 3 mesi.
Passati 3 mesi prendiamo le nostre alici e togliamo la spina centrale in modo che facciamo dei filetti. Li laviamo un po sotto acqua fredda e li mettiamo in una scatola con olio, aglio trittato e prezzemolo. Le nostre acciughe sono pronte per essere mangiate....sono buonisssime....
Ingrediente: 1 kg de peste proaspat(tip hamsii), 500kg sare
Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni.
Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....