venerdì 30 ottobre 2009

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giovedì 29 ottobre 2009

Orecchiette con cime di rapa e salsiccia

Ingredienti per 3 persone: 400g cime di rapa, 100g salsiccia, 1 spicchio d'aglio, 250g orecchiette, olio d'oliva.


Preparazione: puliamo e laviamo bene le cime di rapa. In una pentola facciamo bolire la verdura in acqua salata per 15 minuti.



Passati 15 min mettiamo dentro anche le orecchette e le facciamo bolire per ancora 13 minuti(il tempo indicato sulla confezzione).




In una padella con un po di olio facciamo rossolare l'ho spicchio d'aglio e la salsiccia per 4-5 minuti.





Cotta la pasta, scoliamo bene la pasta con la verdura e la mettiamo nella padella con la salsiccia.

 Mescoliamo bene tutto, una spolverata di grana e la nostra pasta e pronta...buon apettito....











martedì 27 ottobre 2009

Salsa verde

Ingredienti: 50g di prezzemolo, 100 olio di oliva, 3 filetti di acciughe,1 tuorlo di uovo sodo( o a piacere tutto l'uovo), mezzo spichio d'aglio, mezzo cucchiaio di capperi, 15g di aceto di vino, una fetta di pane, un pizzico di sale.
Preparazione: in un a ciottola un po alta mettiamo tutti i nostri ingredienti e con l'aiuto di un frulattore frulliamo tutto fino quando diventa una salsa fluida. Serve per accompagnare carni o verdure lessate. Io ho fatto il bollito e l'ho accompagnato con questa salsa....buonissimo...



Ingrediente: 50 g patrunjel, 100ml ulei de masline, 3 fileuri de peste sarat(ansoa),1 galbenus de ou fiert(cui ii place poate folosi si albusul),jumatate de catel de usturoi, jumatate de lingurita de capere, 15 g de otet de vin, 1 felie de paine, un pic de sare.
Preparare: intr-un recipient inalt punem toate ingredientele si cu ajutorul unui mixer, mixam totul pana cand devine o crema destul de densa....Acest sos se foloseste pentru carnea si legumele fierte( rasol am facu eu)....este delicios sosul...





lunedì 26 ottobre 2009

Panino con prosciutto crudo e formaggio(Sandvis cu prosciuto crud si branza)


Ingredienti: 4 panini integrali, 150g prosciutto crudo, 100g formagio(4 fette), 2 foglie insalata(tagliata in 2), 1 pomodoro, un po di maionese quanto basta per spalmare il panini



  • Tagliare il pane a metà, sgrassare il prosciutto crudo, lavare il pomodoro ed affettarlo fine, lavare anche l'insalata e asciugarla.
  • Spalmare la base del pane con 1 cuchiaio di maionese e mettere il prosciutto crudo.
  • Addagiare anche il formaggio, la fetta di pomodoro e l'insalata, e finiamo con ancora una fetta di prosciutto crudo.
  • Spalmare anche il coperchio con 1 cucchiaio di maionese e coprire.

Ingrediente: 4 painici integrale, 150 g prosciuto crudo, 100g branza(4 felii), 2 foi de salata taiate pe jumatate, 1 rosie, putina maioneza ca sa ungem painea.
Preparare: taiem painicile pe jumatate, rosia o spalam si o taiem felii, spalam si foile de salata si le uscam.  Ungem o parte de painica cu maioneza, asezam felia de prosciuto, rosia, branza, foaia de salata si terminam cu inca o felie de prosciuto. Ungem si capacul painicii cu maioneza si inchidem sandvisul nostru...pofta buna



sabato 24 ottobre 2009

Panini ripieni(Painici umplute)



Panini ripieni
Ingredinti: 500g farina, 1 cubetto lievito, 250 g acqua tiepida, 1 cucchiaio sale, 1 uovo per spalmare sopra..
Per il ripieno: 100g prosciutto cotto, 1 cipolla tritata, mezzo peperone rosso tagliato cubetti, 50 g funghi tagliati, 100g formaggio tagliato cubetti, qualche oliva.
In una ciotola facciamo il impasto di farina, lievito, acqua, sale come per pane e lo lasciamo lievitare per 2 ore. Dopo 2 ore prendiamo dei pezzetini di impasto di circa 100g . Su un piano di lavoro mettiamo un po di olio e stendiamo bene il nostro pezzo di impasto. Mettiamo sopra un po di ripieno e arrotoliamo come nella foto. Scaldiamo il forno e mettiamo i nostri panini in un tegame da forno. Sbattiamo un uovo e spalmiamo i nostri panini. Mettiamo nella forno gia caldo per 20 minuti a 180°.




Dopo 20 minuti i nostri panini sono cosi. Se ti sembra che sono troppi puoi metterli in un sachetto chiuso bene in freezer. Quando li tiri fuori sembrano appena fatti....buon appetito...

Painici umplute
Ingrediente: 500g faina alba, 250 ml apa calduta, 1 cub de drojdie proaspata, 1 lingura de sare, 1 ou ptr ungere la final.
Umplutura: 100g sunca presata, 1jumatate ardei gras rosu taiat cubulete, 100g branza taiata cubulete, 50 g ciuperci din conserva, 1 ceapa taiata fin, cateva masline
Intr-un castron facem aluatul din faina, drojdie, sare si apa si il lasam sa creasca ptr 2 ore. Cand aluatul a crescut facem bucati de circa 100g. Pe un plan uns cu ulei intindem bucatile de aluat si punem cate putin din umplutura. Rasucim aluatul ca pe un corn si il asezam in tava de cuptor. Repetam aceasta operatie pana cand terminam aluatul. Cand sunt gata le ungem cu oul batut si le dam la cuptorul incins in prealabil, 20 de minute la 180°. Daca iti mai raman poti sa le congelezi, intr-o punga de plasctic inchisa bine. Cand le decongelezi par facuti atunci....sunt foarte bune...






Cavolfiore con pollo(Mancarica de conopida cu pui)


Ingredienti per 3 persone: 500g pollo, 500g cavolfiore, 100ml passata di pomodoro, 1 cipolla, sale, pepe, olio di oliva...

Preparazione: tagliamo il pollo a pezzeti, saliamo e pepiamo. Il cavolfiore lo laviamo e lo facciamo bolire per 10 min in acqua salata. In una pentola facciamo soffrigere la cipolla tritata fine per 5 minuti, dopo mettiamo la passata di pomodoro e facciamo cucinare per ancora 5 minuti. Passati i 5 minuti mettiamo anche il cavolfiore fatto a pezzeti, copriamo con un po di acqua e lasciamo cucinare per ancora 20 minuti. Nel frattempo in una teglia con poco olio facciamo friggere il pollo fino quando diventa crocante. Quando il pollo e fritto  l'ho accompagniamo con il cavolfiore....a chi piace una spolverata di prezzemolo e il nostro piato e pronto...buon apettito...




Azi am gatit conopida, sper sa va placa reteta mea....e foarte simpla...
Ptr 3 persoane: pui- 500g, conopida-500g, sos de rosii-100ml, sare, piper, 1 ceapa, ulei de masline.

Preparare: taiem puiul, il saram si piperam si il prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Conopida o desfacem buchetele, o spalam si o fierbem 10 minute in apa sarata. Intr-o tigaie prajim ceapa tocata marunt pentru 5 minute dupa care adaugam sosul de rosii si mai fierbem inca 5 minute. Adaugam conopida si putina apa si lasam sa fiarba pentru inca 20 de minute. Cui ii place poate presara putin usturoi sipatrunjel la final. Mie imi place dar fetitei mele(3 ani) nu prea...Se serveste alaturi de puiul prajit bine...pofta buna


venerdì 23 ottobre 2009

Involtini di pollo con speck e gorgonzola




Ingredienti per 4 persone: 8 fette di petto di pollo, 8 fette di speck, 8 fette di formaggio non staggionato, 100ml panna da cucina, 150 g gorgonzola, sale, pepe, olio di oliva.


Preparazione: battiamo le fettine di pollo come per le cottolette, saliamo e pepiamo. Su ogni fetta di pollo mettiamo una di speck e poi una di formaggio, arrotoliamo e gli mettiamo in una padella calda con poco olio.Cuociamo fino quando diventano dorati da tutte le parti. Mettiamo la panna e la gorgonzola e la facciamo sciogliere fino quando diventa una crema.Lasciamo cuocere per 5 minuti e il nostro piatto e pronto. buon apettito....




Ingrediente ptr. 4 persoane:8 felli de piept de pui, 8 felii de speck(speck-ul poate fii inlocuit cu bacon), 8 felii de branza moale, 100ml smantana, 150 g gorgonzola, sare, piper, ulei de masline...
Preparare: batem pieptul de pui ca pentru snitele, il saram si piperam. Pe fiecare felie de pui adaugam una de bacon si una de branza. Rulam si cand sunt gata toate le prajim intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Le prajim pe toate partile si cand sunt aurii adaugam smantana si gorgonzola si lasam sa se formeze o crema. Fierbem 5 minute si  mancarea noastra e gata...pofta buna..


domenica 18 ottobre 2009

Pangasio con pomodoro




Ingredienti per 3 persone: 300 g filetto di pangasio, 1 spichio d'aglio, 100 ml passata di pomodoro, una manciata di olive nere, sale, pepe, olio di oliva
Preparazione: in una padella calda con un po di olio facciamo soffrigere lo spicchio d'aglio per 1 minuto. Dopo mettiamo il pesce e lo facciamo dorare circa 7-8 minuti.Quando il pesce e pronto mettiamo la passata di pomodoro e le olive, sale e pepe, e cuciniamo per 10 minuti tutto. Dopo 10 minuti il nostro piatto e pronto ...si po accompagnare con il purè di patate...e buonissimo...buon appetito...



Ingrediente ptr. 3 persoane: 300g fileu de pangasiu, 1 catel de usturoi, 100 ml sos de rosii, o mana de masline negre, sare, piper, ulei
Preparare: intr-o tigaie incinsa cu putin ulei prajim usturoiul 1 minut. Adaugam fileul de peste si il prajim pe ambele parti circa 7-8 minute. Cand peste e prajit adaugam sosul de rosii si maslinele, sare si piper, si fierbem inca 10 minute. Dupa 10 min pestele nostru e gata....se poate servi cu garnitura de piure de cartofi... este delicios...pofta buna



Tiramisù

Oggi ho fatto il dolce più conosciuto: tiramisù...
Ingredienti per 4 persone: 200g savoiardi, 250g mascarpone, 6 tazze caffè, 2 cucchiai di zucchero, 2 uova, un po di cacao.

Preparazione: sbattere i tuorli d'uovo con lo zucchero finchè il composto sarà cremoso, aggiungere il mascarpone e mescolare fino ad ottenere un composto omogeneo. In una ciotola montare a neve gli albumi ed incorporarli delicatamente all composto di mascarpone. Inzzupare velocemente uno ad uno i savoiardi e disporli in uno stampo rettangolare. Ricoprire lo strato di savoiardi con la crema ottenuta e ripetere l'operazione con altri strati fino all'esaurimento degli ingredienti. Spolverare di cacao tutto e porre il tiramisù in frigorifero per un'ora prima di servire.


Tiramisu

Ingrediente: 200g piscoturi, 250 g mascarpone, 2 oua, 2 linguri de zahar, 6 cesti de cafea, putina cacao.

Preparare: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Intrun alt castron amestecam galbenusurile cu zahar pana devin spuma, adaugam mascarponele si mai mestecam pana cand amestecul nostru devine spumos. Adaugam incet albusurile spuma si amestecam pana cand sa incorporat totul. Inmuiem piscoturile rapid in cafea si le asezam intr-o forma dreptunghiulara. Acoperim cu un strat de crema si repetam pana cand am terminat ingredientele. Ultimul strat este de crema. Presaram putina cacao pe deasupra si bagam la frigider pentru cel putin 1 ora....






martedì 13 ottobre 2009

Sfogliatine con formaggio( Pateuri cu branza)





Ingredienti: 1 rotolo di pasta sfogli, 200g formaggio, 1 uovo, 2-3 cucchiai di panna
 
Preparazione: stendiamo la pasta sfoglia e la tagliamo come nella foto. Prepariamo il ripieno: formaggio schiacciato con la forchetta e mischiato con l'uovo e la panna finno quando diventa cremosso. Con un cucchiaino mettiamo un po su ogni striscia. Arrotolliamo come nella fotto e mettiamo in forno già caldo per i primi 10 minuti a 120° e poi ancora 10 minuti a 180°. Si possono fare anche dolci ripieni di confettura.

 
Ingredienti: 1 pachet de foietaj,200g branza, 1 ou, 2-3 linguri de smantana.
 
Preparare: intindem foaia  si o taiem in fasii(vezi foto). Pregatim umplutura: branza faramitata o amestecam cu oul si cu smantana pana cand devine cremos. Cu o lingurita asezam putina crema pe fiecare fasie si rasucim. Bagam in cuptorul deja cald intai 10 minute la 160° ca apoi sa ridicam temperatura la 180° pentru inca 10 minute. Se pot face si dulci, umplute cu dulceata...










Mancare de cartofi cu pui(Patate con pollo)






Ingredienti per 4 persone: 1 pollo senza il petto, patate -800g, peperone rosso- 1, cipolla- 1, paprika dolce- 2 cuchiai, passata di pomodoro- 50ml, sale, pepe, olio di girasole.

Preparazione: tagliamo pe patate in 4-6 dipende della grandezza delle patate, tritiamo la cipolla e anche il peperone. In una pentola con pocco olio facciamo rosollare il pollo, fatto prima pezzetini, fino quando prende colore. Mettiamo la cipolla e il peperone e facciamo sofriggere per 5 minuti. Dopo mettiamo anche la paprika dolce le le patate. Mescoliamo bene tutto e mettiamo acqua fino quando le patate sono coperte. Saliamo e pepiamo e copriamo con il coperchio. Lasciamo cuocere per 40 minuti. Passati 20 minuti mettiamo anche la passata di pomodoro e facciamo cuocere per ancora 20 minuti, dopo di che il nostro piatto e prontò. Buon appetito....


Ingrediente pentru 4 persoane: 1 pui fara piept, 800 g cartofi, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu, 2 linguri de boia de ardei dulce, 50 ml de sos de rosii, sare, piper, ulei de floarea soarelui.


Preparare: Taiem cartofii in 4-6 depinde de marimea cartofului, tocam ceapa si ardeiul. Intr-o cratita incinsa cu putin ulei frigem puiul pana cand prinde putina culoare. Adaugam ceapa si ardeiul si sotam 5 minute. Dupa 5 minute adaugam si boiaua de ardei si cartofi taiati. Mestecam bine totul, saram, piperam si acoperim cu apa pana cand cartofii sunt acoperiti. Punem capacul si lasam sa fiarba 20 de minute cand adaugam si sosul de rosii. Mai fierbem 20 de minute si mancarea noastra este gata. Putem presara putin marar si patrunjel.....pofta buna

Penne con funghi, pollo e gorgonzola




 Questa e un'altra ricetta fatta con avanzi della domenica....quante volte avete fatto il pollo al forno e il petto avanza sempre perche e troppo asciutto....se vi avanza un petto, provate  questa ricetta.

Ingredienti per 4 persoane:funghi-300g, petto di pollo(già cotto)-1/2, gorgonzola-100g, taleggio-50g, penne-320g,sale, pepe, 1 spicchio d'aglio,olio di oliva, grana padana ,

Preparazione: Tagliamo i funghi fetine e le mettiamo in una padella con poco olio e l'aglio, e facciamo cuocere per 5 minuti. Togliamo l'aglio e mettiamo anche il petto di pollo tagliato cubettini e facciamo cuocere per ancora qualche minuto. Nel frattempo facciamo cuocere la pasta. Mettiamo il taleggio, gorgonzola e un po di acqua di cottura e lasciamo sciogliere tutto. Mettiamo anche sale e pepe, e quando la pasta e prontà la mettiamo nella padella con sugo. Mescoliamo bene e la nostra pasta e pronta....una spolverata di grana e buon appetito....

 


Ingrediente pentru 4 persoane: 300g ciuperci, 320 g paste tip pene, piept de pui 1/2 deja fript(cand facem duminica pui la cuptor pieptul ramane tot timpul, acesta este un mod pentru a nu arunca nimic), gorgonzola-100g, branza moale-50g, sare, piper, 1 catel de usturoi, parmezan.
Preparare: taiem ciupercile felii si le sotam intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si cu usturoiul intreg, pentru 5 minute. Dam usturoiul la o parte si adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam cateva minute. Intre timp fierbem pastele si le scurgem. Adaugam branzeturile si putina apa de la paste si lasam branza sa se faca crema.Adaugam pastele si mestecam bine....un pic de parmezan si penele noastre sunt gata..pofta buna



venerdì 9 ottobre 2009

penne con tonno e olive( Pene cu ton si masline)

Ingredienti per 4 persone: 320 g penne, 160 g tonno in olio di oliva, 20g concentrato di pomodoro, 50 g olive denocciolatte, 1 spicchio d'aglio, olio di oliva, 3-4 filetti di acciughe, 1 cucchiaio concentrato per pesce





Preparazione: trittiamo l'aglio fine ele acchiughe e mettiamo tutto in una padella con poco olio di oliva. Facciamo soffrigere per 2 minuti e mettiamo il concentrato con un pò di acqua. Lasciamo bolire per 2-3 minuti e mettiamo anche le olive tagliate, il tonno e il concentrato per pesce. Nel frattempo facciamo cuocere la pasta. Facciamo cuocere per 5 minuti e il nostro sugo e pronto. Scolliamo la pasta e la buttiamo nella nostra padella con sugo. Mischiamo bene e buon appetito....va bene una spolverata di prezzemolo ma la mia bambina odia il prezzemolo("insalata")....
Ingrediente ptr 4 persoane: 320 g penete, 160 g ton in ulei, 20 g concentrat de rosii, 50 g masline fara samburi, 1 catel de usturoi, 3-4 fileuri de peste sarat(ansoa) vezi reteta, 1 ling de concentrat de peste


Preparare: taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiu cu pestele. Adaugam concentratul de rosii si putina apa sa se dizolve si mai fierbem 2-3 minute. Dupa adaugam maslinele taiate rondele si tonul scurs de ulei. Lasam sa fiarba circa 5 minute. Intre timp fierbem pastele si le strecuram , le amestecam bine cu sosul format si pofta buna. Cui ii place poate sa presare putin patrunjel...dar eu am o fetita care uraste patrunjelul("insalata")....pofta buna....















riso alla cantonese

cipolla-1 media, olio di arachide- 6cucchiai, pisselli-250g, prosciutto a dadini-125g, riso-250g, uova-3, sale, pepe,salsa di soia-1 cucchiaio

Preparazione: lessare il riso, cuocere pisselli, tritare la cipolla fine e dividetela in 2. Sbatete le uova con sale e metà cipolla tritata, poi scaldate 2 cucchiai di olio , aggiungette il composto di uova e strapazzatele, facendo cuocere bene. Trasferitele poi in un piatto. Quando il riso e al dente scolatelo e fatelo saltare 1 minuto nel wok con 2 cucchiai di olio, l'altra metà della cipolla e salsa di soia. Ponete nel wok 2 cucchiai di olio e fatevi saltare il prosciutto a cubetti e i pisselli con il sale. Aggiungette anche il riso e le uova e mischiate bene tutto...buon appetito..






Orez a la cantonese


Ingrediente: ceapa-1 medie, ulei de alune- 6 linguri, mazare-250g, sunca presata cubulete- 125g, orez(tip basmati)- 250g, sare, piper, oua-3buc, sos de soia- 1 lingura




Preparare: fierbem orezul "al dente", oparim mazarea, tocam ceapa fin si o impartim in 2. Batem ouale cu sare si cu jumatate din ceapa, pe urma incalzim intr-un wok 2 linguri de ulei, varsam ouale batute si mestecam bine. Ouale trebuie fripte bine. Le scoatem din wok si le lasam pe o farfurie. Cand orezul este fiert "al dente" il scurgem si il prajim in wok cu 2 linguri  de ulei, ceapa ramasa si sosul de soia. Dam deoparte compozitia si in wok adaugam 2 linguri de ulei in care prajim sunca presata impreuna cu mazarea fiarta. Adaugam si compozitia de orez, oul facut zdrente si amestecam totul bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna









giovedì 8 ottobre 2009

Insalata di patate con tonno



Ingredienti per 6 persone: 800g patate, 2 scatole di tonno , 1 cipolla rossa, 2 cetrioli sotto acetto, 1 peperone sotto acetto, 2 uova, 50 g olive, 2-3 acciughe,sale, pepe, acetto, olio si oliva e un po di maionese

Preparazione: Si fanno bollire le patate per 20 minuti. Poi si fanno bollire anche le uova per 5 minuti. Puliamo le patate e le tagliamo a tocchetini. In una ciotola prepariamo la nostra insalata: mettiamo le patate tagliate, la cipolla affettata, il tonno, cetriolli tagliati rondelle, il peperone tagliato strisciolline, le olive, le acciughe(vedi la ricette),le uova tagliate a cubetti, 1 cucchiaino di acetto, 3-4 cucchiaini di olio, sale, pepe e un po di maionese(dipende come vi piace) e mischiamo bene. Mettiamo in frigo per almeno 1 ora. Dopo 1 ora si puo mangiare. Buon appetito...

Ingrediente ptr. 6 persoane: 800g de cartofi, 2 cutii de ton, 1 ceapa rosie, 2 castraveti acri, 1 ardei rosu acru, 2 oua, 50 g masline, 2-3 fileuri de peste sarat(vezi reteta), sare, piper, otet, ulei de masline, putina maioneza


Preparare: se fierb cartofii in coaja 20 de minute, se racesc si se decojesc. Se fierb si ouale 5 minute. Intr-un castron suficient de mare pregatim salata noastra: taiem cartofii cubulete, ceapa fideluta,punem si tonul, apoi taiem castravetii rondele si ardeiul fideluta, adaugam si ouale taiate cubulete, maslinele si fileurile de peste sarat. Apoi adaugam 1 lingura de otet, 3-4 de ulei, sare, piper si putina maioneza(depinde de gust) si amestecam totul. Bagam la frigider ptr cel putin 1 ora.
Dupa 1 ora salata noastra e buna de mancat. pofta buna




lunedì 5 ottobre 2009

Acciughe salate



Ingredienti: 1kg si alice, 500kg di sale grosso


Preparazione: puliamo il pesce, togliamo la testa e lo laviamo in acqua salata. Prendiamo una scattola con tappo e mettiamo un po di sale. Prendiamo il pesce e lo mettiamo tutto in fila, poi un strato di sale, poi uno di pesce e cosi fino quando finiamo il pesce. L'ultimo strato deve essere di sale. Copriamo con il coperchio e mettiamo in un posto fresco e scuro. Lasciamo li per 3 mesi.













Passati 3 mesi prendiamo le nostre alici e togliamo la spina centrale in modo che facciamo dei filetti. Li laviamo un po sotto acqua fredda e li mettiamo in una scatola con olio, aglio trittato e prezzemolo. Le nostre acciughe sono pronte per essere  mangiate....sono buonisssime....


Ingrediente: 1 kg de peste proaspat(tip hamsii), 500kg sare



Preparare: Eliminam capul pestelui si il spalam in apa sarata. Luam o cutie cu capac si asezam pestele, intai un strat de sare, apoi de peste si tot asa pana cand terminam pestele. Ultimul strat trebuie sa fie de sare. Inchidem cutia si o asezam intr-un loc racoros si intunecat. Lasam pentru 3 luni. 
Dupa 3 luni luam pestele si scoatem fileuri, il spalam cu putina apa si il asezam intr-o cutie cu ulei de floarea soarelui, ustroi tocat marunt si patrunjel.... Trebuie sa astepti putin dar rezultatul este foarte bun...il poti manca simplu cu paine sau sa faci diferite gustari....