Ingredienti per le focaccine:
150 g farina integrale, 50 g farina di mais, 200g farina bianca tipo 0, 25 g livito di birra, 100 ml latte, 100 ml acqua, 30 g olio d'oliva, 1 cucchiaio di zucchero, 1/2 cucchiaio sale
Per la farcitura: 150 g speck, 100g formaggio morbido tipo Philadelphia, semi di papavero, semi si sesamo, 30 g olio d'oliva
Preparare l'impasto e lasciatelo lievitarare coperto per circa un'ora...
Sgonfiare l'impasto, stenderlo con il mattarello dello spessore di 2 cm.....
ricavando circa 30 focaccine del diamentro di 5 cm.....
Sistemar sulla placca del forno oliata e infarinata ( o su carta da forno)
se avete un aiuto cuoco....meglio......lasciate in lievitazione per altri 30 minuti
Spenellare con olio, cospargere con i semi di papavero e sesamo......
Cuocere in forno caldo a 180° per 15 minuti......
Quando saranno fredde farcire con il formaggio e fette di speck....
Ingrediente pentru focacia: 150 g faina integrala, 50 g faina de porumb, 200g faina alba, 25 g drojdie de bere, 100 ml lapte, 100 ml apa, 30 ml ulei de masline, 1 lingurita de zahar si 1/2 de lingurita de sare
Pentru umplutura : 150 g speck, 100 g branza moale tip Philadelphia, seminte de mac si de susan, 30 ml ulei de masline
Se face aluatul si se lasa la dospit circa 1 ora......se intinde cu facaletul si se taie cu o forma rotunda circa 30 de focacia......se aseaza in tava unsa si data cu faina (sau cu hartie de copt) si se mai lasa sa creasca 30 de minute.....se unge cu ulei si se presara semintele de susan si de mac......se da la cuptorul cald circa 15 minute la 180°....cand sunt reci se ung cu branza si se aseaza deasupra felii de speck....