Pentru blat e nevoie de :
6 oua,
2oog zahar,
30 ml apa,
40ml ulei(un paharel
mic)
20 g cacao,
8lg faina.
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata)
Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu scobitoarea cand e gata)
Crema:
3 oua intregi,
150 g zahar,
2 lg cacao,
1 pachet de unt(250g)
Ouale se amesteca cu
zaharul, se pun pe baie de abur amestecand pana se ingroase ,apoi se pune o lg
de cacao si se mai amesteca putin pana se omogenizeaza cacaoa;se ia de pe foc
si se lasa sa se raceasca.Untul la temperatura camerei ,se freaca pana se
alifiaza bine,se pune cealalta lg de cacao si pe urma crema care s-a racit
intre timp.
Siropul: 300 ml apa, 150 g zahar, esenta de rom( cat de mult
va place)
se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o
craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de
pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Glazura: 100 ciocolata, 1 lg de unt
Se pune ciocolata la bain marie, pana se topeste dupa care
se adauga untul , iar cand se raceste putin se pune peste blat.
Blatul se taie in doua ,o parte se insiropeaza cu jumatate
de sirop ,se pune crema(nu toata….eu am folosit si ptr ornat aceeasi crema)
,cealalta jumatate de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se pune
glazura si se orneaza cu crema ramasa….
3 commenti:
auguri di Buon Natale
La multi ani fericiti, plini de bucurii, iubire, sanatate si impliniri, alaturi de cei dragi !
Un bacione grande, cara amica !!!
Ciao c'è un Premio The versatile Blogger Award per te sul mio blog http://dolciacatinelle.blogspot.it/2014/03/premio-versatile-blog-award.html
Posta un commento