sabato 23 gennaio 2010

Zucchina impanata (Dovlecel pane)
















1 zucchina bianca, 1 uovo, sale,pepe, 2 spicchi d’aglio,farina e olio per friggere




si pulisce la zucchina , si taglia fette si sala e si lascia per circa 1 ora.


 
Dopo 1 ora si asciugano le fette di zucchina e si passa prima nella farina e poi nel uovo sbattuto. In una padella si scalda olio e si friggono le fette di zucchine
 
Nel frattempo si schiaccia l’aglio e si mischia con un po di sale e 1 tazza di acqua calda.
Si mettono in un piatto e si mette sopra l’aglio preparato prima…. ssi lasciano per 15-20 minuti dopodiché sono pronti per essere mangiati ….sono buonissimi  …


 

 




1dovlecel, 1 ou, sare, piper, 2 catei de usturoi, faina si ulei pentru prajit

se curata dovlecelul, se taie felii si se sareaza…se lasa circa 1 ora dupa care se scurge, se trec intai prin faina apoi prin ou batut. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc feliile de dovlecel. Separat se face un mujdei cu usturoi, sare si apa calduta. Cand am terminat de fript feliile de dovlecel se adauga deasupra mujdeiul si se lasa ptr circa 15-20 de minute dupa care sunt gata pentru a fi mancate….sunt foarte bune….aici unde sunt eu nu gasesti foarte des dovlecelul nostru romanesc…si de aceea cand il gasesc il pregatesc asa…e delicios…







7 commenti:

  1. Si nou ne place mult dovleceii pane!
    Mi-ai facut o pofta de ciualama...sa nu-ti zic!
    Ciaoooo !

    RispondiElimina
  2. Merci de vizita! Dovleceii pane sunt minunati. Am luat si eu vreo doi, asa de pofta :)) Pupici.

    RispondiElimina
  3. buonissime le zucchine preparate così, ma con quella miscela all'aglio non l'ho mai mangiate, proverò!
    baci e buona settimana.

    RispondiElimina
  4. si mie imi plac foarte mult dovlecei pane, mai ales vara cu salata de rosii..

    RispondiElimina

Grazie per la vostra visita...i vostri commenti sono importanti per me...