Preparazione: pelate le patate, tagliatele a fette sottilissime .
Affetate la cipolla. In una delle 2 padelle girafrittata scaldate 2-3 cucchiai d'olio, versate le patate, mescolate e fatele dorare lentamente, salate appena e scolatele su carta assorbente.
Nell altra padella con la stessa quantita d'olio fate appassire la cipolla curando che non prenda colore e sgocciolate anche questa su carta assorbente.
Sbattete le uova senza lavorarle a lungo, salate, pepate ,poi mescolate tutti ingredienti preparati.
Scaldate 2 cucchiai d'olio nella padella base, versate il composto d'uova e distribuite uniformamente sul fondo. Lasciate rapprendere da una parte , mettete sopra le fette di speck e chiudete a incastro con l'altra metà della padella e capovolgetela.
Cuocete anche dall'altra parte per 2-3 minuti. Servitela calda accompagnata di una insalata....
ingrediente: 4 oua, 4 cartofi mici, 1 ceapa rosie, 100g bacon, sare, piper, ulei.
Preparare: curatam si taiem felii subtiri cartofii. Tocam si ceapa marunt. Incingem ulei intr-una din tigai si prajim cartofii pana se auresc si ii scoatem pe hartie de bucatarie. Prajim si ceapa fara sa o ardem si o lasam si pe ea la scurs. Batem intr-un castron ouale, saram, piperam si adaugam cartofii si ceapa.Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si varsam compozitia uniform. Lasam sa se prajeasca , adaugam feliile de bacon si intoarcem omleta. Lasam sa se prajeasca circa 2-3 minute dupa care se serveste calda acompagnata de o salata...pofta buna
3 commenti:
Gustossissima, da provare ... con lo speck! Bravissima, CLEMENTINA
Wauu la frittata con patate non lo mai fatta,e di questo mi vergogno,da provare subito!!
Buna omleta ta cu cartofiori, am sa-ti fur ideea, poate pacalesc barbatul si odrasla, sa manince. Pupici si week-end placut...
Un joculet te asteapta la mine...
Posta un commento