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venerdì 9 ottobre 2009

riso alla cantonese

cipolla-1 media, olio di arachide- 6cucchiai, pisselli-250g, prosciutto a dadini-125g, riso-250g, uova-3, sale, pepe,salsa di soia-1 cucchiaio

Preparazione: lessare il riso, cuocere pisselli, tritare la cipolla fine e dividetela in 2. Sbatete le uova con sale e metà cipolla tritata, poi scaldate 2 cucchiai di olio , aggiungette il composto di uova e strapazzatele, facendo cuocere bene. Trasferitele poi in un piatto. Quando il riso e al dente scolatelo e fatelo saltare 1 minuto nel wok con 2 cucchiai di olio, l'altra metà della cipolla e salsa di soia. Ponete nel wok 2 cucchiai di olio e fatevi saltare il prosciutto a cubetti e i pisselli con il sale. Aggiungette anche il riso e le uova e mischiate bene tutto...buon appetito..






Orez a la cantonese


Ingrediente: ceapa-1 medie, ulei de alune- 6 linguri, mazare-250g, sunca presata cubulete- 125g, orez(tip basmati)- 250g, sare, piper, oua-3buc, sos de soia- 1 lingura




Preparare: fierbem orezul "al dente", oparim mazarea, tocam ceapa fin si o impartim in 2. Batem ouale cu sare si cu jumatate din ceapa, pe urma incalzim intr-un wok 2 linguri de ulei, varsam ouale batute si mestecam bine. Ouale trebuie fripte bine. Le scoatem din wok si le lasam pe o farfurie. Cand orezul este fiert "al dente" il scurgem si il prajim in wok cu 2 linguri  de ulei, ceapa ramasa si sosul de soia. Dam deoparte compozitia si in wok adaugam 2 linguri de ulei in care prajim sunca presata impreuna cu mazarea fiarta. Adaugam si compozitia de orez, oul facut zdrente si amestecam totul bine. Adaugam sare si piper dupa gust. Pofta buna









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