venerdì 12 marzo 2010

Branzino in guazzetto (Biban de mare in sos)


Ingrediente:500g  branzino, 200g pomodoro, 1 grosso ciuffo di prezzemolo, 1 spichio d'aglio, 1 limone, 3 dl di brodo vegetale, olio d'oliva, sale.



Tritate finemente l'aglio con il prezzemolo. Lavate e asciugate i branzini, poi farcitene l'interno con parte del trito di aglio preparato. Fate rosolare il trito rimasto in un largo tegame con l'olio.

Unite i pomodori e dopo qualche istante il brodo e lasciate insaporire per 1 minuto
Aggiungete i branzini e la scorza del limone grattugiata e lasciate cuocere per circa 20 minuti a fuoco basso, salando verso la fine. Servire subito



Ingrediente: 500g biban, 200g rosii, 1 mana de patrunjel, 1 catel de usturoi, 1 lamaie, 3dl supa vegetala, ulei de masline, sare.
Tocati fin patrunjelul cu usturoiul. Spalati si uscati pestele dupa care umpleti burta cu o parte din preparat.
Restul de usturoi si patrunjel il caliti intr-o tigaie cu ulei. Adaugati si rosiile si dupa cateva secunde adaugati supa si lasati sa fiarba 1 minut.
Adaugati pestele si coaja de lamaie si lasati sa fiarba 20 de minute la foc mic, adaugand sare spre final. Serviti imediat









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