mercoledì 11 novembre 2009

Penne gratinate(Pene gratinate)

Ingredienti per 4 persone: penne- 300g, 2 patate, scamorza affumicata- 100g, prosciutto cotto a fette- 100g, 1 zucchina, formaggio grana- 50g, sale.

Preparazione: lavate le zucchine , pelate le patate e  tagliatele a tocchetti. Cuocete le penne in acqua salata; a meta cottura aggiungete anche le verdure. Cotta la pasta scolate e amalgamate tutto con il grana. In una pirofila da forno sistemate uno strato di pasta, coprite con il prosciutto cotto e la scamorza. Ripetete l'operazione ancora una volta e terminate con scamorza. Mettete la pirofila nel forno per 15 minuti per gratinare...Servite la pasta e buon appetito...



Ingrediente ptr. 4 persoane: pene- 300g, 2 cartofi, 1 dovlecel, cascaval afumat- 100g, sunca presata- 100g, parmezan- 50g, sare
Preparare: fierbem pastele in apa sarata. Cand sunt fierte pe jumatate adaugam si cartofii si dovlecelul taiate cubulete si continuam fierberea. Cand pastele sunt fierte strecuram totul si amestecam cu parmezanul. Intr-un vas de cuptor asezam un strat de paste acoperim cu sunca si cascaval, adaugam inca un strat de paste si terminam cu cascavalul. Dam la cuptor ,15 minute, pentru gratinare dupa care putem servi pastele noastre...pofta buna



2 commenti:

  1. buna Alina, imi place reteta,e pe gustul meu, mi-ai facut pofta de paste gratinate.
    frumoasa printesa ta!

    RispondiElimina

Grazie per la vostra visita...i vostri commenti sono importanti per me...