lunedì 14 settembre 2009
penne piccanti con pancetta
Oggi faccio la pasta: penne con pancetta. Ingredienti per 3 persone( 2 grandi + 1 bambina golosa): pasta- 250g penne, pancetta-100g, mezza cipolla, prezzemolo, olio di oliva, peperoncino, passata di pomodoro- 1 tazza.
Preparazione: in una padella grande si fa soffrigere la cipolla tritata con prezzemolo e peperoncino. Dopo 2-3 minuti si mette anche la pancetta affumicata tagliata a quadrettini.Nel frattempo si mette una pentola con acqua per cuocere la pasta. Quando la pancetta ha lasciato tutto il suo grasso si mette anche la passata, un po di sale e pepe, e si cuoce ancora 10 minuti.Si fa cuocere la pasta e quando è pronta si mette nella padella con il sugo. Si mescola bene e si mangia subito con una spolverata di grana....buon appetito
Azi facem paste: pene cu costita afumata.Ingredientepentru 3 persoane( 2 adulti si 1 fetita mancacioasa): paste-250 grame,costita afumata- 100gr, patrunjel, o jumatate de ceapa, ulei de masline, ardei iute, sos de rosii- 1 cana
Preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie destul de mare, se adauga ceapa si patrunjelul tocat marunt si se prajeste 2-3 minute. Se adauga costita taiata cubulete si se prajeste pana iese toata grasimea dupa care se adauga sosul de rosii si se mai fierbe 10 minute. Intre timp se pune o oala cu apa sa fiarba ptr paste. Cand pastele sunt fierte(timpul indicat pe punga) se adauga in tigaia in cate am pregatit sosul. Se amesteca bine, se adauga putin parmezan si se se servesc calde....pofta buna
Nessun commento:
Posta un commento
Grazie per la vostra visita...i vostri commenti sono importanti per me...