lunedì 24 maggio 2010

Fegato alla veneziana






Ingredienti: fettine di fegato di vitello, prezzemolo tritato, 2 cipolle grosse, olio d'oliva, una tazzina di brodo,sale, 1 pezzettino di burro

Scaldare senza prendere colore olio con il burro.

Affettare le cipolle e metterle con il prezzemolo nel tegame, coprire e cuocere a fuoco lento per circa 20 minuti.

Alzare poi la fiamma ed adagiare sulle cipolle le fettine di fegato,

aggiungere il brodo precedentemente riscaldato e lasciar evaporare per 5 minuti, rigirando solo 1 volta le fettine.
Salare e servire subito, accompagnato con il sugo di cottura.


Ingrediente: felii de ficat de vitel, patrunjel tocat, 2 cepe mari, ulei de masline, o ceasca de supa, sare

Preparare: Se incalzeste uleiul fara sa se arda.
Ceapa se taie felii si se pune in tigaie cu patrunjelul, se acopera cu capac si se distuie incet pentru 20 de minute.
Mariti focul si adaugati feliile de ficat peste ceapa, adaugati si supa caldut si lasati sa se evapore 5 minute, intorcand doar 1 data ficatul.
Sarati si serviti imediat, adaugand si sosul format....pofta buna
  

7 commenti:

  1. Un secondo diverso dal solito, brava :)

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  2. 6 bravissima io nn ho ancora imparato a farlo ma mi sa che cn la tua ricetta e descrizione ci riuscirò...lo adoro il fagato cosi ma....la cipolla mica me la mangio io se no mi manda in ospedale...peccato ma cmq il gusto mi piace molto.....complimenti carissima e ti mando 1 forte abbraccio

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  3. Ma ero sicura di esserci tra i tuoi lettori!!! ma che cosa è successo?
    Un abbraccio Alessandra

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  4. Minunat, asa o sa fac si eu niste ficat de vitel! Am ezitat sa aleg o reteta si eram presata de timp, asa ca... l-am congelat. Acum, na, n-o sa ma bati pentru asta! O sa fac reteta aceasta, pentru ca trebuie sa fie foarte gustoasa.

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