lunedì 26 aprile 2010

Fegato al prezzemolo ( Ficat cu patrunjel)




Ingredienti per 2 persone sono: 400 g di fegato di vitello, un po’ di farina, olio di oliva, 3 spicchi d’aglio, prezzemolo, sale e pepe.


Tagliate il fegato in fette sottili creando poi dei pezzi di circa 5 cm di superficie. Passateli nella farina e friggeteli nell’olio preriscaldato con l’aglio. Dorate per bene da ambo i lati, salate, pepate e spolverate con abbondante prezzemolo.
Si po servire con delle patatine fritte ho una insalata....

Ingrediente pentru 2 persoane: 400g ficat de vitel, faina, ulei de masline, 3 catei de usturoi, patrunjel, sare si piper

Taiem ficatul in felii subtiri si apoi in bucati de ciraca 5 cm. Trecem bucatile prin faina si le prajimin in uleiul incins cu usturoi.
Prajim pe ambele parti ficatul il saram si piperam si presaram partunjel tocat marunt....se poate servi alaturi de o portie de cartofi prajiti sau o salata..... 

4 commenti:

  1. Un piatto veloce e gustoso, proprio come piace a me!
    A presto :)

    RispondiElimina
  2. buonissimo il fegato! mai provato cucinato così, lo proverò!
    baci.

    RispondiElimina
  3. Buna reteta de ficat cu patrunjel. Am retinut-o, pentru mine, ca ceilalti ai mei nu sunt fani ficat. De-abia astept sa gust.

    RispondiElimina
  4. foarte bun ficatul si sanatos,mie imi place foarte mult
    un sfat...pune-l in lapte si lasa-l la frigider chiar si o noapte, va fi moale si dulce.

    RispondiElimina

Grazie per la vostra visita...i vostri commenti sono importanti per me...