Preparazione: pelate le patate, tagliatele a fette sottilissime .
Affetate la cipolla. In una delle 2 padelle girafrittata scaldate 2-3 cucchiai d'olio, versate le patate, mescolate e fatele dorare lentamente, salate appena e scolatele su carta assorbente.
Nell altra padella con la stessa quantita d'olio fate appassire la cipolla curando che non prenda colore e sgocciolate anche questa su carta assorbente.
Sbattete le uova senza lavorarle a lungo, salate, pepate ,poi mescolate tutti ingredienti preparati.
Scaldate 2 cucchiai d'olio nella padella base, versate il composto d'uova e distribuite uniformamente sul fondo. Lasciate rapprendere da una parte , mettete sopra le fette di speck e chiudete a incastro con l'altra metà della padella e capovolgetela.
Cuocete anche dall'altra parte per 2-3 minuti. Servitela calda accompagnata di una insalata....
ingrediente: 4 oua, 4 cartofi mici, 1 ceapa rosie, 100g bacon, sare, piper, ulei.
Preparare: curatam si taiem felii subtiri cartofii. Tocam si ceapa marunt. Incingem ulei intr-una din tigai si prajim cartofii pana se auresc si ii scoatem pe hartie de bucatarie. Prajim si ceapa fara sa o ardem si o lasam si pe ea la scurs. Batem intr-un castron ouale, saram, piperam si adaugam cartofii si ceapa.Intr-o tigaie incingem 2 linguri de ulei si varsam compozitia uniform. Lasam sa se prajeasca , adaugam feliile de bacon si intoarcem omleta. Lasam sa se prajeasca circa 2-3 minute dupa care se serveste calda acompagnata de o salata...pofta buna
Gustossissima, da provare ... con lo speck! Bravissima, CLEMENTINA
RispondiEliminaWauu la frittata con patate non lo mai fatta,e di questo mi vergogno,da provare subito!!
RispondiEliminaBuna omleta ta cu cartofiori, am sa-ti fur ideea, poate pacalesc barbatul si odrasla, sa manince. Pupici si week-end placut...
RispondiEliminaUn joculet te asteapta la mine...