mercoledì 4 novembre 2009

Risotto ai funghi(Orez cu ciuperci)

 
                                           Ingredienti: riso - 250 g, 1 cipolla, 100g funghi in scatola,



50ml vino bianco, 1 dado, 20g burro,20 g grana, sale, pepe, olio di oliva

Preparazione: in una pentola con poco olio mettiamo a rosolare la cipolla  dopo mettiamo anche i funghi tagliati e lasciamo cuocere per 5 minuti. Mettiamo il riso e lo facciamo tostare per 4-5 minuti.Sfumiamo con il vino bianco, lascianmo evaporare l'alcool e aggiungiamo l'acqua e il dado e lasciamo cuocere per 15 minuti. Alla fine mantechiamo con burro e grana...buon apettito..

Orez cu ciuperci
Ingrediente:250 g orez, 100g ciperci in conserva, 1 ceapa, 50ml vin alb, 1 cub vegetal,20g unt, 20 g parmezan, sare, piper, ulei de masline
Preparare: Intr-o cratita incinsa cu putin ulei distuim ceapa tocata marunt. Dupa 5 minute adaugam orezul si il prajim putin(1 minut), dupa care il stingem cu vinul alb. Lasam sa se evapore alcoolul si adaugam ciupercile taiate marunt.Adaugam apa si cubul vegetal si  continuam sa fierbem orezul pentru circa 15 minute. Apa se adauga cate putina si se mesteca.Dupa 15 minute cand orezul nostru este "al dente" se amesteca cu untul si parmezanul devenind cremos....un pic de patrunjel si pofta buna







1 commento:

  1. daca in italiana dupa ceapa pui funghi in romina stingi cu vin si dupaia pui ciupercile carei adevaru gospodina

    RispondiElimina

Grazie per la vostra visita...i vostri commenti sono importanti per me...