Followers

giovedì 24 febbraio 2011

LA MULTI ANI MAMI SI TATI....
Astazi, 24 februarie, in calendarul ortodox este sarbatoare dar in familia noastra este de doua ori sarbatoare.......cu 38 de ani in urma parintii nostri au decis sa isi uneasca destinele si sa puna bazele unei familii......in momentul de fata suntem: 4 copii, 2 gineri, 2 nurori, 3 nepoate si cel de-al 4-lea e pe drum.....stiu ca viata nu a fost prea blanda cu voi ati trecut prin momente foarte grele dar impreuna le-am trecut pe toate.....va multumim ca existati si ca sunteti alaturi de noi....si in momentele grele dar si in momentele frumoase din viata noastra.....multumim ca ne-ati crescut si speram ca sunteti mandri de noi asa cum si noi suntem mandrii ca avem 2 parinti ca voi....care sunt si parintii nostri dar si prietenii nostri, si confidentii nostri....va iubim si va uram multi multi ani impreuna......si o sa incercam sa va facem viata mai usoara.....speram sa si reusim.....


Dragobetele este o sărbătoare românească celebrată pe 24 februarie sau în unele locuri pe sau la 28 februarie, l, 3 şi 25 martie. Sărbătoarea de Dragobete este considerată echivalentul românesc al sărbătorii Valentine's Day, sau ziua Sfântului Valentin, sărbătoare a iubirii. Etimologia cuvântului a fost dezbătută de numeroşi etnologi şi filologi, propunându-se variate explicaţii pentru originea sa. Tradiţii se păstrează cu precădere în sudul şi sud-vestul României.

Există o serie de obiceiuri în zona rurala legate de această sărbătoare. Bărbaţii nu trebuie să le supere pe femei, să nu se certe cu ele, pentru că altfel nu le va merge bine în tot anul. Tinerii consideră că în această zi trebuie să glumească şi să respecte sărbătoarea pentru a fi îndrăgostiţi tot anul. Iar dacă în această zi nu se va fi întâlnit fata cu vreun băiat, se crede că tot anul nu va fi iubită de nici un reprezentat al sexului opus. În această zi, nu se coase şi nu se lucrează la câmp şi se face curăţenie generală în casă, pentru ca tot ce urmează să fie cu spor. În unele sate se scotea din pământ rădăcina de spânz, cu multiple utilizări în medicina populară.

lunedì 7 febbraio 2011

PASTA CON BROCCOLI

Una ricetta veloce e anche light......

INGREDIENTI: per 1-2 persone ½ cespo di broccolo di grandi dimensioni, 160 g di pasta di vostro gradimento ,1 spicchio d'aglio, sale, peperoncino, 2 cucchiaini di olio di oliva

 
PREPARAZIONE:
Lavate e tagliate i broccoli e metteteli a cuocere in una pentola con abbondante acqua salata. Dopo circa 2 minuti di bollitura aggiungete la pasta e fate cuocere insieme broccoli e pasta fino a cottura ultimata. Scolate il tutto versate. In una padella   scaldate l’ olio e l’ aglio tritato.....mettiamo anche un po' di peperoncino dopodiché amalgamiamo tutto...... ed il piatto e’ pronto da servire caldo. La pasta con i broccoli è pronta, Buon appetito!

il mio banner:

Create your own banner at mybannermaker.com!