Followers

giovedì 29 aprile 2010

Scaloppine alla pizzaiola

500 g fette di vitello, 500g pomodori in scatola, olio d'oliva, sale, 30g capperi,pepe,1/2 bicchiere vino bianco,1 spicchio aglio,1 pizzico origano, 1 cucchiaio di farina( io non ho usato la farina)

PREPARAZIONE




Passare le fettine di carne nella farina, quindi soffriggerle con olio, aglio e capperi dissalati. Salare e pepare. Spruzzare con vino e far evaporare. Unire il pomodoro, l'origano e far restringere il sugo. A cottura ultimata aggiungere il prezzemolo finemente tritato.


Ingrediente: 500g felii de pulpa de vitel, 500g rosii la cutie, ulei de masline, 1 catel de usturoi, sare, piper, 30 g capere, 1/2 pahar de vin alb, 1 lingurita de oregano, 1 lingura de faina alba

Treceti feliile de carne prin faina(eu nu am folosit faina) si prajitile in tigaie cu ulei, usturoi si capere desarate. Sarati si piperati, dupa care stingeti cu vin si lasati sa se evapore alcoolul. Adaugati rosiile, oregano si lasati sa se ingroase putin sosul. La final adaugati putin patrunjel tocat( eu nu am pus ptr ca Alexandrei nu ii place).




















lunedì 26 aprile 2010

Fegato al prezzemolo ( Ficat cu patrunjel)




Ingredienti per 2 persone sono: 400 g di fegato di vitello, un po’ di farina, olio di oliva, 3 spicchi d’aglio, prezzemolo, sale e pepe.


Tagliate il fegato in fette sottili creando poi dei pezzi di circa 5 cm di superficie. Passateli nella farina e friggeteli nell’olio preriscaldato con l’aglio. Dorate per bene da ambo i lati, salate, pepate e spolverate con abbondante prezzemolo.
Si po servire con delle patatine fritte ho una insalata....

Ingrediente pentru 2 persoane: 400g ficat de vitel, faina, ulei de masline, 3 catei de usturoi, patrunjel, sare si piper

Taiem ficatul in felii subtiri si apoi in bucati de ciraca 5 cm. Trecem bucatile prin faina si le prajimin in uleiul incins cu usturoi.
Prajim pe ambele parti ficatul il saram si piperam si presaram partunjel tocat marunt....se poate servi alaturi de o portie de cartofi prajiti sau o salata..... 

giovedì 22 aprile 2010

23 Aprilie Sf. Gheorghe.........La multi ani, tatalui meu si fratelui meu!!!!!

 Sf. Gheorghe - onomastica a 2 barbati importanti din viata mea....in primul rand tatal meu(Gheorghe)  caruia ii urez ca incepand cu aceasta zi toate necazurile sa te ocoleasca, dragostea la tine in suflet sa poposeasca fara sa mai plece, sa ai doar zile insorite si multa, multa fericire .......si cel de-al doilea fratiorul meu(Gigi)..... caruia ii fac urmatoarea urare:

In aceasta zi minunata, eu iti doresc sa-ti traiesti viata asa incat sa nu-ti para rau de niciun pas facut, de nici un zambet daruit si sa ai puterea sa lasi in urma tot ceea ce te supara, pentru a putea fi fericit! Esti un suflet minunat si ma bucur ca am avut sansa sa te cunosc!

Din toata inima va urez LA MULTI ANI!


Legenda

S-a înrolat în armata romană şi, parcurgând ierarhia militară, Sf. Gheorghe s-a făcut remarcat prin faptele de arme. În ciuda decretului împotriva creştinilor, emis de Diocleţian în 303, Sf. Gheorghe a ales să-şi mărturisească public credinţa creştină. Din ordin imperial, sfântul a fost întemniţat şi supus torturii pentru a-şi renega credinţa. Loviri cu suliţa, lespezile de piatră aşezate pe piept, trasul pe roată, groapa cu var, încălţamintea cu cuie, băutura otrăvită, bătaia cu vâna de bou şi toate celelalte torturi nu au reuşit să-l facă să renunţe la credinţa sa.
Martorii suferinţelor Sfântului Gheorhe, uimiţi de puterea sa de a rezista la durere, au renunţat la credinţa în zeităţi păgâne, îmbrăţişând creştinismul. O dovadă a sfinţeniei sale o reprezintă o minune săvârşită de Sf. Gheorghe în timpul întemniţării sale. Atingând trupul unui deţinut mort din celula sa, acesta a înviat, convingând-o astfel chiar pe împărăteasa Alexandra, soţia lui Diocleţian, să se creştineze. Întrucât Sf. Gheorghe a respins oferta împăratului de a-i acorda înalte onoruri în schimbul renunţării la creştinism, Diocleţian a ordonat omorârea prin decapitare a Sf. Gheorghe şi a soţiei sale.




În conştiinţa populară românească, Sf. Gheorghe este unul dintre cei mai prezenţi sfinţi, numerose biserici purtând hramul său. Există numeroase oraşe în România care poartă numele Sfântului Gheorghe şi chiar unul dintre cele trei braţe ale Dunării este denumit astfel. Imaginea Sf. Gheorghe ucigând balaurul este prezentă şi pe stegul Moldovei din medievale trimis de Ştefan cel Mare la Mănăstirea Zografu de la Muntele Athos.
Sf. Gheorghe este de asemenea ocrotitorul Armatei Române (a cărei zi, 23 aprilie, coincide cu sărbătorirea sfântului). Este totodată patronul Angliei, al Georgiei şi al Moscovei. În Lituania, Sf. Gheorghe este venerat ca protector al animalelor, iar în unele regiuni ale Spaniei ziua sfântului se serbează cu mese bogate şi cu daruri.
Legenda potrivit căreia sfântul ar fi ucis un balaur pentru a salva o fecioară este o invenţie târzie, medievală. Adesea însă, iconografia recentă ni-l prezintă pe sfânt călare, doborând cu suliţa un balaur, poate simbolic. Unii comentatori sunt însă de părere că este vorba doar de o preluare târzie a mitului grec al lui Perseus şi Andromeda.
Sfântul Gheorghe este sfântul patron al următoarelor oraşe:
 La multi ani, tuturor celor care poarta acest nume.....femei si barbati......

mercoledì 21 aprile 2010

Tagliatelle alle erbette e funghi




Ingredienti: 250g tagliatelle ale erbette, 40 g formaggio, 200g funghi porcini, 1 spicchio d'aglio, olio, sale, pepe e prezzemolo
Soffrigere l'aglio insieme al prezzemolo on una padella con olio caldo. Aggiungete i funghi e condite con sale e pepe. Lessate le tagliatelle, scolatele e conditele con i funghi appena cotti e una spolverata di formaggio grattugiato....
Ingrediente: 250 g taietei, 40g parmezan, 200g ciuperci de padure, ulei, sare, piper, patrunjel
Calim usturoiul impreuna cu patrunjelul intr-o tigaie cu ulei incins. Adaugam ciupercile, dupa care saram si piperam. Fierbem pastele, le scurgem si le amestecam cu ciupercile......presaram parmezan si servim....pofta buna








venerdì 16 aprile 2010

Pollo fritto ( Pui fript)

8 Cosce Di Pollo - 3 Cucchiai Olio D'oliva - Succo Di Limone - Prezzemolo Tritato - Farina - 2 Uova - 2 Cucchiai Formaggio Parmigiano Grattugiato - 5 Cucchiai Pangrattato - Abbondante Olio Per Friggere


Mettere le cosce di pollo in una terrina e condirle con succo di limone, olio d'oliva, sale e pepe e prezzemolo tritato. Lasciarle 2 ore nella marinata rivoltandole spesso. Levare le cosce dalla marinata, asciugarle e infarinarle. Passarle nelle uova sbattute e poi nel pangrattato mescolato al parmigiano. Friggere le cosce impanate nell'olio bollente finché non saranno dorate.


 Ingrediente: 8 pulpe de pui, ulei de masline- 3 linguri, suc de lamaie- 1 buc, patrunjel tocat, faina, oua- 2, parmezan- 2 linguri, pesmet- 5 linguri, ulei pentru prajit...

 Intr-un castron condimentati pulpele de pui cu sucul de lamaie, sare, piper, patrunjel tocat si ulei de masline.
Le lasam 2 ore la marinat dar intorcandu-le de cateva ori....Dupa 2 ore scoatem pulpele , le stergem si le trecem prin faina dupa care le trecem prin ou batut si la final prin pesmet amestecat cu parmezan....frigem pulpele in ulei incins pana cand devin aurii....se servesc cu salata sau cartofi...pofta buna

giovedì 15 aprile 2010

Mititei


Ingredienti: 500g carne macinata di maiale e bovino, sale, pepe, 2-3 spicchi d'aglio shiacciato,un pizzico di bicarbonato di sodio, 1 tazza di brodo di carne. In una ciotola si mette la carne con il sale,il pepe e il bicarbonato e si mescola bene.....

si mette anche l'aglio schiacciato e piano piano si mette il brodo continuando a mescolare bene tutto per almeno 10 minuti dopodichè si mette in frigo per il giorno dopo.....

il giorno dopo si prende la carne e si fanno delle salsiccete non più lunghe di 10 cm.

Nell fratempo si prepara il barbecue e si mettono le nostre salsiccete a cuocere.....quando sono pronte si possono servire con pane e senape....e anche una birra....


Ingrediente: 500 g carne tocata amestec(vita si porc), sare, piper, un varf de bicarbonat, 1 cana de supa de carne, 2-3 catei de usturoi pisati
Intr-un castron amestecam carnea cu sarea, piperul si amoniacul dupa care adaugam usturoiul si putin cate putin din supa.....continuand sa amestecam bine ptr cel putin 10 minute....dupa care dam la frigider pentru a doua zi....a doua zi incingem gratarul si formam mititei cam 10 cm nu mai mult.....iii asezam frumos pe gratarul incins si ii rumenim bine pe toate partile....se servesc cu paine si mustar.....si o bere....











martedì 13 aprile 2010

Indivia belga (Andive)

Tagliamo in 4 l'indivia, mettiamo un po di burro e l'ho passiamo nel formaggio....arrotoliamo una fetta di prosciutto crudo e prepariamo il nostro cartoccio.
prendiamo la carta da forma, appogiamo l'indivia e mettiamo sopra ancora un po di formaggio.

Chiudiamo il nostro cartoccio e lo mettiamo nel forno a microonde per 8 minuti


Taiem in 4 sferturi andivele, le ungem cu unt dupa care le trecem prin parmezan.....infasuram salata intr-o felie de prosciuto si pregatim hartia de copt....asezam rulourile pe hartie , presaram parmezan si inchidem bine hartia si il dam la cuptorul cu microunde pentru 8 minute la temperatura maxima...

domenica 11 aprile 2010

Placinta cu branza

Ingredienti: 1 pasta sfoglia, formaggio,  panna da cucina, 1 uovo, latte( 1 tazzina)


Preparazione: tagliamo la pasta sfoglia come nella foto




Prepariamo il formaggio gratuggiato mischiato con l'uovo, latte e panna.
Mettiamo su ogni pezzo di pasta un po di formaggio e chiudiamo come un rotollo.
In una teglia da forno mettiamo i rotolli uno dopo l'altro in modo che formiamo un cerchio. Mettiamo la teglia nel forno caldo a 180° per circa 20 minuti.



Ingrediente: 1 pachet de aluat foetaj, branza, smantana, 1 ou si putina smantana.
Taiem foetajul in fasii destul de late si le umplem cu branza amestecata cu ou, lapte si smantana. Inchidem ca pe un rulou, dupa care asezam fasiile intr-o tava formand un cerc.Dam tava la cuptor timp de 20 de minute la 180°.

giovedì 8 aprile 2010

Un premiu si o provocare

Am primit acest premiu cu mult drag.......de la d-na Maria careia ii multumesc foarte mult...

Acesta este premiul:

Iar aceasta este provocarea:
1. DACA AI UN SUPRANUME:
...toti ma striga Ali...
2.UNDE TRAIESTI:

Italia- Darfo Boario Terme(traiesc aici de 6 ani, dupa casatorie
3.INALTIME:
1.70 CM
4.ONOMASTICA:

8 noiembrie.......................
5.OCUPATIE:
Mama si sotie....norma intreaga....
6.FRATI:
Am 3: 2 frati si 1 sora...................sunt mandra ca ii am....
7.LIMBA MATERNA:
Romana
8.LIMBI VORBITE

Romana si Italiana
9.COLECTII
Romane de dragoste......mi-am adus aici toata colectia din Romania(in jur de 200 de carti)
10.NR la picior
40......................pot spune ca traiesc pe picior mare.....
11.SCOALA:
Liceul de biologie-chimie....visul meu sa devin farmacista...dar din pacate a ramas doar un vis
12.MATERIA PREFERATA:
Cred ca chimia
13.HOBBY:
Florile si bucataria
14.BANI DE BUZUNAR:
normal......

15. Dorinta:
Sa fie sanatosi parintii mei in primul rand, apoi fetita mea, sotul meu si fratii mei.... sa le dea Dumnezeu sanatate si putere de munca....
16.VISE
Am mai multe....
17.NUMAR NOROCOS
Nr 6....eram a 6a la catalog si a ramas nr meu norocos...sper eu
18.AI VREA SA REVEZI:
Toata familia mea la un loc
19.ANIMALE DE CASA
Nu am ......................imi plac animalele dar nu in casa.....
Acest premiu il trimit mai departe la: 
Ali
Julia
Nicoleta
Nicole
Diana
Cami
Daniela




mercoledì 7 aprile 2010

Premiu



Ho ricevuto questo bellissimo premio dalla mia amica Diana.....li ringrazio tantissimo......multumesc mult pentru premiu...pupici.....io lo regalo a tutti quello che passano a visitarmi....


lunedì 5 aprile 2010

Grazie alla mia mamma



Quest anno devo dire 1000 volte grazie .....no 1 milione di volte grazie alla mia mamma....perchè ha preparato da sola il pranzo di Pasqua....io non perchè non avrei voluta ma per colpa del raffredore....che quest anno mi e stato addosso.........e allora grazie mami per tutto quello che hai fatto...
 
Anul asta trebuie sa ii multumesc mamei mele de 1000 de ori...nu de 1 milion de ori ca a pregatit singura masa de Paste....eu nu pentru ca nu as fi vrut ci din cauza racelii care anul asta a stat lipita de mine...multumesc mami pentru bucatele bune pe care ni le-ai pregatit....te iubim





sabato 3 aprile 2010

Buona Pasqua! Paste Fericit!



Iisus sa iti ierte pacatele, lacrimile Maicii Domnului sa iti spele necazul din suflet, lumina Invierii sa iti readuca speranta. Hristos a inviat!


Blinkie de la Lumea Piticilor

Doi iepurasi, ca doi copilasi, au fugit peste imas si aduc in fuga lor vestea buna tuturor, ca HRISTOS A INVIAT, sa ne ierte de pacat, iar noi de EL de vom asculta, sus in cer cu EL vom sta, si-om zbura pe-a LUI aripa, ca sa nu ne fie frica. Amin!
Pieni di gioia gli auguri dei bambini, donàti con amore e con innocenza, uova di cioccolata ovunque e sorprese di tutti i tipi, ma c'è anche chi ora sta soffrendo, ebbene, io, perché di loro non mi dimentico mai, vorrei che almeno questi giorni siano una piccola pausa per loro, con doni e serenità, con pace e speranza... Auguri a tutti quelli che vorrebbero una Pasqua diversa...

il mio banner:

Create your own banner at mybannermaker.com!